Posturile cel mai dificil de completat in piata de profil raman cele de specialisti in asigurari, anunta reprezentantii companiei Interamerican in conditiile in care scoala romaneasca este la inceput cu dezvoltarea de programe academice pentru unul dintre domeniile cu cea mai accelerata rata de crestere, ramane in sarcina companiilor efortul de pregatire al tinerilor absolventi.
Cum aceasta este o solutie scumpa ca timp si resurse, practica atragerii de personal calificat de la o alta companie este o alternativa deloc facila sau lipsita de costuri mari, a declarat pentru Wall-Street Mihaela Sisu, Human Resources Manager Interamerican Group Romania.

Numarul de salariati de pe piata asigurarilor a crescut in ultimele douasprezece luni cu 10%, pana la 13.500 de persoane, potrivit datelelor Institutului National de Statistica.

In 2006 Interamerican a inregistrat o crestere in ceea ce priveste numarul de angajati noi. Aceasta crestere are la baza o crestere semnificativa a structurii de vanzari directe: 78% mai multi full time agents comparativ cu anul 2005. Pentru a sprijini efortul de vanzare al colegilor nostri, Interamerican si-a imbogatit schema organizatorica a departamentelor operationale in medie cu 25% de la inceputul anului, explica Mihaela Sisu.

Echipa Interamerican s-a largit in cursul anului trecut si datorita politicii de dezvoltare a unor canale alternative de vanzare. De asemenea, si Spitalul Euroclinic a inregistrat anul trecut o crestere a numarului de angajati, cu un procent de 35%, ca urmare a sporirii gradului de ocupare a spitalului.

Performantele sunt notabile, conform reprezentantilor Interamerican: 8262 de pacienti, din care peste 200 de copii s-au nascut in Euroclinic. De asemenea, din cele peste 800 de interventii chirurgicale realizate in cadrul Euroclinic, chirurgia generala ocupa 24% din totalul acestora. Un numar de 20.000 de consultatii, investigatii si explorari au fost realizate in ambulatorul Euroclinic.

Pentru a raspunde numarului in crestere al clientilor spitalului, pentru echipa medicala Euroclinic se preconizeaza o dezvoltare in medie de 15% anul acesta. O dezvoltare semnificativa o va cunoaste si Interamerican, in primul rand generata de segmentul de pensii, estimeaza Mihaele Sisu.

Pentru a raspunde unei piete de munca din ce in ce mai aglomerate, este de ajuns sa mentionam faptul ca 20 de companii straine de asigurari si-au anuntat intentia de a intra pe piata romaneasca, Interamerican isi propune lansarea unor programe atractive de internship care sa asigure atragerea de talent si formarea din timp a echipei de entry level a companiei. De asemenea, programul de retentie al angajatilor este un obiectiv pe agenda anului 2007 nu doar pentru resurse umane, ci pentru intreaga echipa de management Interamerican.

Potrivit datelor oferite de Interamerican, cele mai ravnite pozitii in cadrul Interamerican sunt cele cu impact major si imediat in dezvoltarea companiei cum ar fi postul de account manager, trainer, dar si pozitiile de specialisti cum ar fi: ofiter investitii, actuar, subscriitor, ofiter raportare.

Afacerile de asigurari generale ale Interamerican au inregistrat o scadere cu 2,75% in primele noua luni din 2006, fata de aceeasi perioada a anului 2005, inregistrand o valoare de 20,09 milioane lei (5,69 milioane euro). Pe acest segment, asigurarile de locuinta au crescut cu 31%, primele brute subscrise atingand valoarea de 3,8 milioane lei (1,07 milioane euro). Asigurarile de locuinta reprezinta 19% din portofoliul de asigurari generale al Interamerican.

Pe segmentul asigurarilor de viata cu componenta investitionala (unit-linked), Interamerican a inregistrat o crestere de 135%, prin intermediul celor sapte fonduri de investitii administrate de companie.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri