Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, face un apel la companiile care nu sunt afectate de pandemia de coronavirus să plătească la timp impozitele şi taxele, subliniind că autorităţile se gândesc chiar la un sistem de bonusare pentru cei care plătesc impozitele.

"Este important şi fac apel la companiile din România, cele care nu sunt afectate de epidemia de coronavirus, să plătească la timp impozitele. Ne gândim şi la un sistem de bonusare a celor care plătesc impozitele. Este important să avem şi pentru a transfera spre alte sectoare din economie lichidităţi", a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

El a menţionat că vor fi luate luate o serie de măsuri care să asigure lichidate companiilor din România, precum returnarea la timp a TVA, şi a adăugat că în aprilie va fi o procedură nouă de returnare a TVA şi se va analiza unde se poate returna cu control ulterior.

"Şi celelalte măsuri: să nu mai punem popriri sau să nu avem executări silite, să nu avem exces de zel în această perioadă, să permitem activitatea companiilor. Aceste măsuri sunt luate pentru perioada în care în România este declarată stare de urgenţă şi 30 de zile după această perioadă. Vor intra în vigoare în această săptămână, una dintre ele trebuie să fie prin Ordonanţă de Urgenţă. Avem şedinţă mâine sau poimâine şi atunci va intra această ordonanţă ce va cuprinde mai multe măsuri.(...) Aceste măsuri au rolul de a ajuta în special acele sectoare din economie unde activitatea a scăzut, dar sunt alte sectoare unde lucrurile merg bine încă şi în aceste sectoare fac apel să se plătească la timp impozitele şi taxele", a explicat ministrul Finanţelor.

De altfel, înainte de videoconferinţa de urgenţă a miniştrilor de finanţe din UE, programată pentru luni după-amiaza, ministrul Finanţelor a subliniat că este foarte important să fie găsite cele mai bune soluţii economice pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi al mediului de afaceri pentru a trece cu bine de această pandemie.

"În acest moment, este foarte important să găsim cele mai bune soluţii economice pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi al mediului de afaceri pentru a trece cu bine de această pandemie. Fără îndoială avem de-a face cu o situaţie excepţională care va necesita un răspuns coordonat, constant şi responsabil", susţine Florin Cîţu, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Miniştrii de Finanţe din cele 27 de state membre vor participa luni, 16 martie 2020, începând cu ora 16.00, la o videoconferinţă în cadrul reuniunii Eurogroup extins, care are ca scop instituirea unor măsuri economice coordonate la nivelul Uniunii Europene. Reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare a fost amânată pentru vineri, 20 martie 2020, şi se va desfăşura în format de videoconferinţă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri