Chrisrtian Coreth, membru in consiliul de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) incepand cu 12 octombrie 2006, a demisionat si va fi inlocuit pe 21 februarie, cu ocazia unei adunari generale a actionarilor (AGA), potrivit unui anunt de convocare publicat de Monitorul Oficial.

Chrisrtian Coreth a intrat in conducerea BCR pe 12 octombrie, odata cu ceilalti reprezentanti numiti de Erste Bank - Andreas Treichl, Manfred Wimmer si Herbert Juranek - ca urmare a finalizarii ttransferului pachetului majoritat de actiuni al liderului pietei bancare romanesti catre banca austriaca.

Pe 24 octombrie 2006, la putin timp dupa intrarea in board-ul BCR, Coreth a fost inlocuit din functia de manager de risc in Comitetul Executiv al Erste Bank de catre Bernhard Spalt. "Spalt il va inlocui pe Christian Coreth, care a decis sa isi reduca volumul de munca din motive de sanatate", se preciza intr-un comunicat al Erste Bank din octombrie 2006, potrivti NewsIn.

Coreth a demisionat din Comitetul Executiv al bancii austriece la finele lunii octombrie, insa a continuat sa fie prezent in consiliile de supraveghere ale BCR si ale subsidiarei din Cehia a Erste Bank, ╚eskß Spo°itelna.

Coreth s-a ocupat de integrarea in Erste Bank a casei de economii a Cehiei si este membru al consiliului de administratie bancii austriece din 1994.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
2006: Privatizarea BCR - liderul pietei bancare romanesti