Compania italiana Fondiaria SAI deruleaza negocieri pentru preluarea asiguratorului roman Asirom, au declarat pentru NewsIn, oficiali ai companiei italiene, insa Ioan Niculae, presedintele Interagro, actionarul majoritar al Asirom, a negat si de aceasta data ca ar negocia cu Fondiaria
Ioan Niculae, presedintele Interagro, actionarul majoritar al Asirom, a negat cu hotarare existenta oricaror negocieri cu Fondiaria, in vederea vanzarii pachetului de actiuni detinut de Interagro la societatea romaneasca de asigurari.

Pe de alta parte, unul dintre actionarii minoritari ai Asirom, Broadhurst Investments, care detine 14,93% din actiunile Asirom, a declarat pentru NewsIn, prin reprezentantului sau, Dan Barbulescu, ca "nu poate fi vorba de nici un fel de negocieri, cat timp Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) nu reusesc impunerea respectarii legilor pietei de capital si a legii asigurarilor de catre administratorii Asirom si de catre actionarul Interagro care, cu complicitatea CNVM, controleaza societatea fara sa fi facut o oferta publica de preluare".

"Interagro si Fondiaria trebuie sa inteleaga ca Asirom este o companie publica, cotata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si nu poate fi preluata decat transparent, printr-o oferta publica adresata tuturor actionarilor", a spus Dan Barbulescu.

Vineri, 2 februarie, presedintele Fondiaria SAI, Fausto Marchionni, a declarat, citat de Forbes, ca "discutiile pentru finalizarea preluarii asiguratorului roman Asirom sunt in desfasurare" si ca Fondiara va incheia intelegerea privind achizitia Asirom "atunci cand vom fi siguri ca nu mai pot aparea surprize". Reprezentantii companiei italiene au confirmat purtarea de negocieri pentru cumpararea Asirom, ca si declaratiile presedintelui Fondiaria SAI, Fausto Marchionni.

Este a treia oara, intr-un interval de sase luni, cand reprezentantii Fondiaria sustin ca sunt in discutii pentru preluarea Asirom, iar actionarul majoritar al societatii romanesti de asigurari neaga acest lucru. Mai mult, pe data de 6 decembrie 2006, Ioan Niculae declara, intr-o conferinta de presa, ca grupul Interagro, actionar majoritar la Asirom, este interesat sa cumpere participatiile actionarilor minoritari ai companiei, insa considera ca pretul cerut de acestia este exagerat. "in pofida zvonurilor care au sustinut ca as vrea sa imi vand participatia de 50% din actiuni pe care o detin la Asirom, intentia mea este, dimpotriva, sa imi intaresc controlul asupra societatii, fiind dispus sa cumpar participatiile actionarilor minoritari", a spus atunci Ioan Niculae.

Fondiaria SAI este o companie italiana de asigurari, cu sediul in Florenta, membra a SAI, grup financiar care desfasoara activitati in asigurari, domeniul bancar, piata imobiliara, agricultura si sanatate. Fondiaria SAI detine un capital social in valoare de 176,89 milioane euro. in anul 2005, Fondiaria SAI a inregistrat un profit net de 300,60 milioane euro si o cifra de afaceri de 5,25 miliarde euro.

Compania de asigurari Asirom a inregistrat, in 2006, un volum de prime brute subscrise de 600,6 milioane lei si a platit indemnizatii si despagubiri, pe politele de asigurare subscrise, de 385,5 milioane lei, trecand pe profit, potrivit datelor preliminare neauditate prezentate de companie.

Asirom a trecut pe profit in 2006
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri