Cetatenii din fosta Basarabie si din Bucovina de Nord, deportati in timpul regimului comunist, ar putea primi actiuni la Fondul Proprietatea, alaturi de cei care au depus bani la CEC pentru Dacii, potrivit ministrului economiei, Varujan Vosganian.

"Fondul ar trebui sa ii despagubeasca si pe cea care si-au pierdut averea pentru ca au fost deportati din Bucovina de Nord si Basarabia, dar si cei care au depus bani la CEC pentru a achizitiona o Dacie", considera ministrul economiei si comertusui, Varujan Vosganian.

Vosganian a precizat ca, in urmatoarea perioada, va fi stabilita forma finala a Ordonantei de Urgenta privind functionarea Fondului Proprietatea. "Urmeaza sa avem consultari in Alianta in aceasta privinta. Consider ca este important ca acest principiu privind functionarea Fondului Proprietatea sa fie asumat politic de cat mai multe partide", a sustinut ministrulpotrivit NewsIn.

"Fondul Proprietatea trebuie sa fie o masura prin care sa fie despagubiti toti cei care au facut obiectul unor abuzuri in perioada comunista. Astfel ca actiunile Fondului nu trebuie destinate doar celor care si-au pierdut proprietatile imobiliare, ci si altii care au suferit de pe urma deciziilor luate de comunisti, cum ar fi cei care au depus dosare pentru achizitionarea unei Dacii", a spus Vosganian in urma cu o saptamana.

Fondul Proprietatea va deveni functional, in prima parte a anului, dupa ce, in februarie sau cel tarziu martie, vor fi definitivate cadrul legislativ si procedurile de functionare, a declarat joi ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

"Fondul Proprietatea a fost o institutie noua, fara experienta infiintarii ei, si de aceea a generat imperfectiuni. Suntem in discutii cu partile implicate, CNVM, Ministerul Economiei si ministerele care au in subordine companii in Fondul Proprietatea, astfel incat cadrul legislativ sa permita functionarea", a spus Vladescu. in privinta listarii la bursa a Fondului Proprietatea, Vladescu a apreciat ca acest proces nu va avea loc imediat dupa ce Fondul va deveni operational.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si