Consiliul director al fondului de investitii PPF Investments l-a numit pe Miroslav Nosl, pana acum director de inverstitii in cadrul biroului din Londra al grupului, in functia de director general interimar al fondului, dupa ce Michal Susak a demisionat pe 8 decembrie 2006.
Decizia a fost luata pe 2 februarie, in cadrul ultimei intalniri a Consiliului Director al grupului PPF Investments care a avut loc in insula Jersey, teritoriu britanic din Canalul Manecii cunoscut drept un paradis fiscal, unde fondul este inregistrat, a informat un comunicat al grupului.

Miroslav Nosl, care este un analist financiar acreditat, lucreaza in PPF Investments din martie 2006 si a fost responsabil de dezvoltarea si implementarea mai multor proiecte noi de investitii in companii. "Una dintre ariile sale principale de expertiza este private equity (in Bulgaria, Cehia, Romania si Ucraina). De asemenea, Nosl are o experienta de 16 ani in banking comercial si de investitii in Europa Centrala si de Est, lucrand cu importante companii financiare internationale, precum Merrill Lynch", se mai spune in comunicat.

"Ma bucur sa pot continua traditia grupului PPF Investments de a investi puternic in piete noi, emergente si doresc sa continui expansiunea grupului in tari precum Romania, Cehia, China, Rusia si Ucraina", a declarat Nosl, dupa numirea in functie.

Michal Susak a demisionat din functia de director general al PPF Investments pe 8 decembrie, ca urmare a implicarii sala in scandalul "privatizarilor trucate". Motivul demisiei este investigatia cu privire la rolul sau in privatizarea unor companii de utilitati din Romania. "Cred ca acest caz ar putea fi asociat, din cauza mea, de PPF Investments si acest lucru ar dauna imaginii companiei", declarase Susak, in momentul anuntarii demisiei, pentru Czech Business Weekly.

"Nu vreau sa ma gandesc acum la viitoarea mea implicare in PPF Investments pana ce nu se finalizeaza investigatia", a mai spus Susak.

In perioada in care lucra ca director general pentru divizia de banca de investitii a Credit Suisse First Boston (CSFB), Susak a consiliat statul roman in privatizarea catorva companii, printre care Petrom, care a fost vanduta grupului austriac OMV pentru 1,5 miliarde euro in 2004. Lista privatizarilor controversate include companiile de distributie a energiei Distrigaz Nord si Distrigaz Sud si listarea a 46% din Romtelecom.

PPF Investments a derulat, intre 21 septembrie - 17 noiembrie, o oferta de preluare a bancii comerciale Romexterra, aproape in paralel cu banca ungara MKB. Reprezentantii PPF Investments au anuntat ca au colectat aproximativ 19,3% din actiunile Romexterra.

Dupa finalizarea procesului de transfer al actiunilor catre PPF Investments, fondul de investitii va fi al doilea actionar al bancii Romexterra, dupa banca ungara MKB, care a achizitionat 55,3% din actiuni in urma unei oferte publice in care a platit 6 lei/actiune. PPF Investments si-a manifestat si interesul pentru compania de asigurari Ardaf, despre care un reprezentant al fondului a declarat ca "vom continua sa-i monitorizam situatia".

PPF Investments este un fond de investitii specializat in plasamente in Europa Centrala si de Est si Extremul Orient. Prin vehiculele sale de investitii, PPF Investments a plasat deja mai mult de 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania are un capital de 1,8 miliarde dolari si isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri