Actionarii au votat, sambata, dividendele aferente anului precedent, in cadrul celei de-a doua convocari a Adunarilor Generale Ordinare ale Actionarilor, potrivit unor surse din piata.

BANI.

Actionarii SIF Muntenia vor primi 500 de lei/actiune
Astfel, actionarii SIF Oltenia si SIF Transilvania vor primi un dividend brut de 650 de lei pe actiune, iar valoarea stabilita in cadrul SIF Moldova a fost de 600 de lei pe actiune. Consiliile de administratie ale SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana au propus Adunarii Generale a Actionarilor acordarea unui dividend brut de 500 de lei pe actiune. Actionarii SIF-urilor au mai dezbatut, pe langa valoarea dividendelor pentru anul 2004, modalitatea si termenul de plata a acestora, si rapoartele financiare, alegerea administratorilor, situatia distribuirii profitului net. De asemenea, Adunarile au avut pe ordinea de zi bugetele de venituri si cheltuieli pentru acest an, precum si stabilirea datei pentru identificarea actionarilor care au dreptul de a incasa dividende si care vor beneficia de efectele hotararilor.

PREZENTA SLABA.

La prima intrunire, stabilita pentru vineri, nu a fost intrunit cvorumul, cea de-a doua convocare a Adunarilor Generale fiind stabilita pentru sambata. Pentru SIF Transilvania si SIF Banat-Crisana a fost convocata AGA Ordinara, iar in cazul SIF Moldova, SIF Muntenia si SIF Oltenia a fost convocata atat AGA Ordinara, cat si AGA Extraordinara. Actiunile societatilor de investitii financiare au fost suspendate, vineri, de la tranzactionare, potrivit regulamentelor BVB, pentru desfasurarea intalnirilor actionarilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
De la corporatisti, la botezuri: cum se impart afacerile in cofetarie