Banca Transilvania a lansat primele carduri Visa Platinum emise de o banca romaneasca, care se adreseaza clientilor cu venituri lunare nete de cel putin 3.500 de euro si care ofera posesorilor o linie de credit de 30.000 de euro. Potrivit reprezentantilor institutiei, obiectivul pentru 2007 este acela al emiterii de 500 de carduri Platinum. Profitabilitatea este foarte mare pe segmentul cardurilor premium precum este Visa Gold, iar noi estimam ca aceste 500 de carduri vor chiar foarte profitabile, a declarat Gabirela Nistor, director Retail Banking Banca Transilvania.

Pana in prezent, nicio banca romaneasca nu mai lansase un card Platinum, desi Visa a oferit posibilitatea bancilor romanesti de a emite astfel de produse de la finele anului 2005. Astfel, cardurile de pe piata romaneasca cu cele mai multe facilitati erau cele Gold, care sunt emise sub mai multe sigle. Romanii care doreau sa aiba un card Platinum trebuiau sa se adreseze unor banci din strainatate.

Aceste carduri, nu numai ca sunt adaptate nevoilor clientilor cu venituri ridicate ai Bancii Transilvania, dar, in plus, dau posibilitatea ca acestia sa beneficieze de o putere de cumparare mai mare precum si de oferte exclusive in toata lumea. Lansarea primului card Visa Platinum impune un stardard foarte inalt pentru viitoarele oferte de carduri pe piata din Romania, a spus Catalin Cretu, Vicepresedinte, Romania si Bulgaria, Visa International.

Clientii care detin un card Platinum au o perioada de gratie de maxim 56 de zile pentru returnarea banilor utilizati din linia de credit. Ei primesc alte doua carduri, cu care pot beneficia de tarife preferentiale la hoteluri si reduceri la inchirierea unui autoturism. Mai mult, detinatorii unui astfel de card pot beneficia de acces in saloanele VIP ale aeroporturilor, spun ofcialii bancii emitente.

Cardul Visa Platinum consolideaza portofoliul de produse si servicii al bancii, care cuprinde acum alte 13 tipuri de carduri de credit si de debit, segmentate in functie de caracteristicile clientilor tinta. Banca Transilvania a emis pana acum peste 900.000 de carduri si are o cota de piata de 9,88%.

Banca Transilvania este a cincea ca marime de pe piata romaneasca si are, in prezent, o retea 343 de sucursale si agentii in toata tara. Banca detinea active in valoare de 8,08 miliarde lei (2,39 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,69% din piata bancara romaneasca. Institutia financiara a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri