Instituţiile publice din România, dar şi instituţiile private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă, începând din 20 aprilie, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

"Continuă proiectul de digitalizare a Ministerului Finanţelor şi ANAF. Suntem în testări cu softul pentru conectarea caselor de marcat la autoritatea fiscală, ceea ce părea inimaginabil acum câteva luni. Din 20 aprilie, instituţiile publice din România, dar şi instituţiile private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă. Digitalizarea aparatului public continuă, se face într-un ritm rapid. Asta este reforma de care avem nevoie în aparatul public, reforma pe care o susţin 100% este informatizarea aparatului public", a susţinut şeful de la Finanţe, conform Agerpres.

La începutul acestei luni, ministrul Finanţelor scria, pe pagina sa de Facebook, că informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani, deoarece foarte mulţi profitau de pe urma birocraţiei.

"Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricând, este evident ca informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, creşte profitabilitatea şi productivitatea, dar elimină şi deplasările inutile într-un moment în care toţi trebuie să stăm în casă cât mai mult", scria Cîţu în 4 aprilie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri