Indiferent de felul în care ni se schimbă obiceiurile de consum, mulți dintre noi facem plăți fără a avea un plan de cheltuieli în spate. Acest obicei dăunează bugetului nostru și face ca în apropierea zilei de salariu să simțim un fior pe șirea spinării atunci când ne verificăm contul. Discutăm în cel de-al patrulea episod din seria Cash sau Card: Card desigur. Mai sigur!, powered by Revolut, despre cum putem îndrepta acest comportament.

Am comparat soluția pe care o ai la îndemână, pentru a-ți urmări și planifica cheltuielile, atunci când plătești cu numerar cu cea oferită de aplicația de mobile banking atunci când te bazezi pe card.

În cazul plăților cu numerar, soluția constă în notarea fiecărei cumpărături în parte, proces greoi și care necesită mai mult timp, ceea ce te-ar putea face să renunți rapid la acest obicei. De cealaltă parte, multe aplicații de mobile banking vin la pachet cu un desfășurător al tranzacțiilor ce îți poate ușura munca în cazul în care plătești cu cardul.

În video-ul pe care îl puteți urmări la începutul articolului, ne-am uitat la instrumentul de bugetare pus la dispoziție de FinTech-ul Revolut, ce are peste 1 milion de utilizatori în România.

Instrumentul se găsește în secțiunea analiză și te ajută să îți urmărești cheltuielile în funcție de categorie, comerciant și țara în care este înregistrat acesta. Cheltuielile tale sunt atribuite automat categoriei la care se potrivește comerciantul și ai posibilitatea de a le personaliza în funcție de preferințele tale prin apăsarea butonului ce afisează mesajul ”Îți lipsește o categorie? Adaug-o tu”.

Poți apela la opțiunea ”Stabilește bugetul” care îți permite să îți setezi un buget lunar. Ai posibiltatea de a seta limite pentru fiecare categorie în parte, în așa fel încât să fii sigur că îți cheltuiești banii în mod echilibrat.

În funcție de limita pe care ai ales-o, aplicația Revolut îți afișează suma pe care ar trebui să o cheltui zilnic pentru a te încadra în bugetul stabilit. Poți compara evoluția ta de la o lună la alta, exercițiu ce te va ajuta să te gândești de două ori înainte dacă ai nevoie cu adevărat de produsele sau serviciile respective.

Sursa foto: pathdoc / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri