Datele referitoare la aproximativ 3.000 de angajaţi ai băncii italiene UniCredit SpA au fost puse la vânzare pe forumurile de piraţi informatici, după un atac al hackerilor care au vizat o platformă de recrutare din România, informează un raport de securitate cibernetică, citat de Bloomberg.

Datele au fost scoase la vânzare în data de 19 aprilie şi conţin ceea ce hackerul susţine că sunt informaţii cu privire la angajaţii UniCredit, inclusiv adresele de email, numerele de telefon, parolele criptate şi numele, se arată într-un raport publicat luni de Telsy, divizia de securitate cibernetică a operatorului italian de telefonie Telecom Italia SpA, scrie Agerpres.

"Datele par să fie reale şi este posibil să fie rezultatul unui atac de tip SQL", susţine Telsy. Potrivit acestei firme, datele costă 10.000 de dolari şi conţin date privind angajaţii UniCredit de la finele lui 2018 şi începutul lui 2019.

Grupul bancar italian UniCredit, prezent şi pe piaţa din România, a informat că analizează acest subiect şi că a luat legătura cu "autorităţile competente".

"UniCredit a devenit conştientă că numele său a fost menţionat în legătură cu un posibil caz de furt de date în România, care a vizat o platformă de recrutate de resurse umane care era furnizată şi gestionată de o terţă parte", a precizat cea mai mare bancă italiană. "Nu există dovezi că sistemele UniCredit au fost accesate", a precizat banca.

La fel ca şi multe companii multinaţionale şi instituţii, băncile au fost vizate de mai multe atacuri cibernetice care le-au perturbat operaţiunile şi le-au compromis informaţiile private privind clienţii. Anul trecut, UniCredit a descoperit un atac cibernetic care a inclus date privind numele, numerele de telefon şi email-urile a trei milioane de clienţi.

UniCredit, care începând din 2016 a investit mai multe miliarde de euro în modernizarea sistemele informatice şi de securitate cibernetică, susţine că "securitatea datelor şi a vieţii private sunt obiective cheie în orice moment".

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri