Peste 20.000 de clienți ai BCR au optat pentru amânarea ratelor, atât prin soluția propusă de bancă, cât și prin cea impusă de Ordonanța de Urgență, fiind vorba de un total de peste 24.000 de credite ca urmare a faptului că unii dintre ei aveau contractate mai multe produse, conform precizărilor făcute de către Dana Dima Demetrian, VP Retail & Private Banking la BCR, într-o conferintă online de presă.

Cele peste 24.000 de credite amânate reprezintă 6% din numarul de total de credite acordate de BCR, fără a lua în calcul cardurile de credit și overdrafturile, iar până la finalul stării de urgentă, reprezentanta BCR se așteaptă ca acest procent să ajungă la 10%. De asemenea, dintre aceștia, peste 40% au optat pentru soluțiile oferite de BCR, în timp ce restul au ales pachetul impus prin intermediul ordonanței de urgență.

Demetrian a precizat că banca își va continua eforturile pe partea de digitalizare, fiind prevăzute dezvoltări pe fluxurile importante de creditare, o dovadă a faptului că ”laboratoarele de inovație nu au fost oprite” fiind reprezentată de integrarea în platforma George a opțiunii de amânare a ratelor oferită de BCR, urmând să fie implementată și amânarea ratelor după criteriile impuse de ordonanța de urgență.

Banca înregistrează o creștere importantă pe zona de deschidere a conturilor online prin intermediul platformei George, Demetrian precizând că numărul zilnic al acestora s-a dublat, ajungând la 300 pe zi.

Sergiu Manea: Finanțări de 500 de milioane de euro în ultima lună

Sergiu Manea, CEO-ul BCR a precizat în cadrul aceleiași conferințe online de presă că banca pe care o reprezintă a funcționat în tot acest timp prin intermediul tuturor sucursalelor, mai puțin cele din centrele comerciale, punctând deschiderea instituției financiare către business, un business cu componente ”poate mult mai diverse decât în trecut”.

”Din 18 martie până în prezent am aprobat finanțări de 500 de milioane de euro, vorbim și de câteva tichete mari cu beneficiari din sectoarele care vor asigura sustenabilitatea și poziția importantă a României în noua scenă economică precum energie, agricultură, industrie alimentară și bunuri de consum”, precizează Sergiu Manea.

Acesta o observat în prima parte a lunii martie că o parte din companii au luat măsuri defensive, închizând o parte din linii în încercarea de a reduce activitatea. Apoi, a intervenit noul normal al stării de urgență.

”Din punctul de vedere al cererii de credite aș structura-o în cereri de restructurare. Avem prelungiri de credit și avem cereri de credit nou. Cea din urmă apare din nevoia de a asigura o rezervă de cash pentru perioada următoare, iar pentru alte sectoare trebuie să recunoaștem că business-ul acestora a crescut”, a mai declarat CEO-ul BCR.

BCR a mobilizat 2,5 milioane de lei pentru proiectele din educatie, sanatate si tehnologie care contribuie direct sau indirect la combaterea pandemiei COVID-19. 1 milion de lei a fost deja alocat pentru spitale, iar 500.000 de lei in educatie si tehnologie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri