Analistii sustin ca lichiditatea pietei bursiere sibiene a scazut in perioada 5 - 9 februarie din cauza instabilitatii politice, la care investitorii autohtoni sunt sensibili, desi numarul contractelor incheiate la inceputul saptamanii dadea semnale favorabile investitiilor in derivative.

"Dupa cum a inceput, saptamana 5-9 februarie parea una favorabila investitiilor in derivate. In mod neasteptat, lichiditatea a scazut brusc, apatia cuprinzand atat piata la vedere cat si bursa la termen. Desi brusca, aceasta schimbare de atitudine isi poate gasi explicatii in instabilitatea politica, stiut fiind faptul ca investitorii autohtoni sunt destul de sensibili din acest punct de vedere" a declarat Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities.

Investitorii in Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu (BMFMS) au incheiat, in perioada 5-9 februarie, peste 66.000 de contracte la termen, in valoare totala de peste 197,48 milioane lei (58,6 milioane euro), in scadere cu 17,2% fata de saptamana anterioara, spun brokerii de la Sibiu, potrivit NewsIn.

In perioada 5-9 februarie, tranzactiile la Sibiu au fost dominate de derivativa construita pe actiunile societatii de investitii financiare 2 Moldova (DESIF2), cu un total de 29.514 contracte. A urmat derivativa SIF 5 Oltenia (DESIF 5), cu 23.100 de contracte si derivativa construita pe activul suport al actiunii Rompetrol Rafinare Constanta cu 6.928de contracte la termen.

DESIF2 a fost cotata la de 3,2848 lei/actiune pentru scadenta din martie 2007. Pretul pentru cea de-a doua scadenta din 2007 (iunie) a ajuns la 3,45 lei pe actiune. DESIF5 martie a fost cotata la 3,59 lei/actiune, iar DESIF 5 iunie valora, la inchiderea sedintei de vineri 9 februarie, 3,77lei/actiune.

Derivatele pe actiunile Bancii Transilvania (DETLV) valorau 1,1169 lei/actiune pentru scadenta din primavara si 1,16 lei/actiune pentru cea din vara. Derivativa construita pe activul suport al titlurilor Rompetrol Rafinare Constanta a fost cotata la 0,1135 lei/actiune pentru scadenta martie si 0,1165 lei/actiune pentru scadenta iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri