Orange Money, FinTech-ul gigantului telecom Orange prezent și în România, a ajuns la finalul lunii martie a acestui an la peste 200.000 de clienți pe teritoriul tării noastre, conform datelor publicate în raportul financiar al companiei.

În luna februarie a acestui an, Orange Money a lansat opțiunea de transferuri valutare în aplicația mobilă. Astfel, utilizatorii Orange Money pot face transfer în 18 valute direct din contul de lei, către o persoană fizică sau juridică, în România sau în străinătate. Transferurile au comision 0 și sunt realizate la un curs valutar avantajos, iar pentru suport, clienții beneficiază de asistență locală 24/7 în limba română.

Citește și Materialul wall-street.ro referitor la Rezultatele Financiare ale Orange România pentru primul trimestru din 2020.

”Ca urmare a dezvoltărilor aduse serviciului Orange Money, numărul de utilizatori a înregistrat o creștere de 50% în T1 2020 comparativ cu T1 2019, depășind 200.000 clienți la 31 martie 2020. Totodată, în primul trimestru din 2020, numărul tranzacțiilor a crescut de 9 ori, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, se arată în raportul privind rezultatele financiare ale Orange România pentru primul trimestru al anului 2020.

Ascultă podcastul Future Banking de mai jos în care este invitat Mircea Spinei, head of transactions and payments la Orange Money.

Orange a anuntat lansarea oficiala a FinTech-ului Orange Money la finalul anului 2016, entitatea beneficiind de o licenta de emitere a monedelor electronice obtinuta de la Banca Nationala a Romaniei inca din decembrie 2015. In prezent, FinTech-ul si compania Capital Financial Services S.A., care activeaza sub brandul Twispay, sunt singurele institutii de plata emitente de moneda electronica care si-au luat licenta la BNR si nu activeaza prin intermediul unor licente obtinute in alta tara.

La inceput, prin intermediul aplicatiei, utilizatorii puteau plati facturi de utilitati, reincarca optiuni PrePay si primi si transfera fonduri intre ei. Prima mutare importanta a fost facuta in luna iulie a anului 2018, in urma careia Orange Money a devenit primul FinTech ce oferea conturi IBAN in lei, permitandu-le astfel utilizatorilor sa isi transfere bani in aplicatie din conturi bancare.

Opt luni mai tarziu, in martie 2019, FinTech-ul a facut o miscare ce l-a transformat intr-un competitor serios pentru jucatori precum Revolut, Monese sau bancile traditionale de pe piata. Mai exact, a lansat cardurile de debit fizice si virtuale, plata cu telefonul prin tehnologia NFC si prin intermediul ceasurilor inteligente Fitbit sau Garmin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri