Vodafone si divizia pentru servicii de tranzactii globale a Citigroup au anuntat, luni, ca vor sa lanseze un serviciu de transfer rapid de bani la nivel international sub emblema Vodafone, pentru emigrantii din intreaga lume care trimit bani acasa.

Companiile vor sa ofere mai intai un program pilot imigrantilor kenyeni din Marea Britanie care trimit bani familiilor lor din tara de origine. Ambele companii vor sa se extinda, in viitorul apropiat, in Europa de Est si pe pietele asiatice, precum Polonia si India, se mai arata in comunicat.

Serviciul le va permite clientilor sa aleaga cum vor sa trimita si sa primeasca banii. Expeditorul va putea sa dea instructiuni de transferare a banilor, fie prin telefonul mobil, fie prin internet. Fondurile vor putea fi primite la banca sau prin telefonul mobil al destinatarului, sub forma unui voucher si a unui cod de securitate PIN care ii vor ermite acestuia sa isi retraga banii de la punctele de lucru ale companiei de telefonie din tara respectiva. Pentru cea de-a doua varianta, destinatarul nu va avea nevoie sa detina un cont bancar, ci va trebui sa aiba doar un telefon mobil care poate primi un mesaj de tip SMS.

Banii trimisi de emigranti familiilor lor sunt o sursa importanta de venit in multe tari in curs de dezvoltare. Natiunile Unite au estimat ca numarul emigrantilor este de circa 191 milioane, iar Banca Mondiala evalua valoarea acestor transferuri de bani la 268 miliarde dolari la nivelul intregii lumi. Studiile acestora mai arata ca in unele tari, acesti bani pot ajunge la o treime din produsul intern brut al tarii.

Citigroup Corporate and Investment Banking ofera o gama diversificata de servicii pentru companiilor corporative, institutii financiare, investitori institutionali si guverne din intreaga lume. Citigroup are peste 200 milioane clienti la nivel global si activeaza in peste 100 tari.

Citigroup este prezent in tara noastra prin Citibank Romania, care avea active de 2,43 miliarde lei (718,9 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 1,41% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei.

Vodafone este al doilea operator de telefonie mobila pe piata romaneasca, raportand un total de 7.717.000 clienti la sfarsitul anului 2006.

La nivel mondial, Vodafone are divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 35 de tari, care deserveau peste 200 de milioane de clienti, la sfarsitul lunii ianuarie.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri