Bank Leumi Romania a scazut dobanzile la depozitele la termen in lei ale clientilor cu 0,50 puncte procentuale si a mentinut dobanzile la economiile in valuta, au anuntat oficialii bancii.

Pentru depozitele clasice in moneda nationala cu plata la scadenta, noile dobanzi platite de banca sunt de 6,00% pe an pentru depozitele la una sau doua luni, 6,25% pe an la trei luni, 6,50% pe an la depozitele la sase luni, 6,75% la noua luni si 7,00%, in cazul unui depozit la termen de un an. Pentru un depozit la un termen de maximum sase luni, clientul poate alege o dobanda fixa sau variabila, in timp ce pentru un depozit clasic in lei la termen de noua sau 12 luni, dobanda este variabila.

Vechile dobanzi anuale erau, in medie, cu 0,50 puncte procentuale mai mari la toate aceste depozite.

Pentru depozitele "Varsta intelepciunii", produs destinat in exclusivitate pensionarilor, pentru depozitele incheiate incepand de marti dobanzile la depozitele in lei sunt cu 0,25% (puncte procentuale) in plus fata de dobanda variabila practicata de banca la depozitele obisnuite, incheiate pe acelasi termen. La depozitele in dolari sau euro de acelasi tip, banca ofera pensionarilor cu 0,15% mai mult decat la depozitele obisnuite.

Nivelul dobanzilor la depozitele "Fair Play" la sase luni, cu plata la scadenta, a scazut de la 6,50% la 6,00% pe an, iar pentru acelasi termen, dar cu plata lunara, noua dobanda este 5,75% pe an, fata de 6,00% pana acum. Pentru depozitele "Fair Play" la 12 luni, dobanzile anuale au scazut cu 0,50%, astfel incat cele cu plata la scadenta sunt de 6,50%, iar cele cu plata lunara, de 6,00%.

Dobanzile compensatorii acordate de banca in cazul retragerii sumelor inainte de scadenta pentru depozitele "Fair Play" la sase luni nou constituite vor fi cuprinse intre 1,00 si 5,00% pe an pentru sumele retrase dupa una pana la cinci luni. Pentru depozitele "Fair Play" la 12 luni nou constituite, dobanzile compensatorii variaza de la 1,00 la 5,50% pe an pentru sumele retrase dupa o luna pana la 11 luni.

Pentru certificatele de depozit "Victoria" la doua luni constituite in moneda nationala, banca va plati o dobanda de 6,25% pe an, fata de 6,75% pana acum, iar pentru cele la trei luni, dobanda scade de la 7,00% la 6,50% pe an. Pentru certificatele "Victoria" in lei, valoarea minima de constituire este de 5.000 lei.

Bank Leumi Romania a mai scazut o data dobanzile la depozitele in lei in acest an, tot cu 0,50%.

Bank Leumi Romania, fosta Eurom Bank, avea active de 576,5 milioane lei (170,5 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,33% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si