Germania

Germania

În raportul publicat în prima parte a acestui an, Comisia Europeană estimează că în 2020, economia Germaniei va suferi o scădere de 6,5%, urmând ca în 2021 să înregistreze o creștere de 5,9%.

În ceea ce privește inflația, estimările Comisiei o situează în 2020 la 0,3%, ca mai apoi, în 2021, să ajungă la 1,4%. Referitor la rata șomajului, analiștii se așteaptă ca aceasta să ajungă în anul curent la 4%, iar anul următor să coboare cu 0,5 puncte procentuale până la 3,5%.

Citește și Avocat: România are o șansă istorică de a transforma criza într-o oportunitate de dezvoltare

Cum arată bilanțul pandemiei de COVID-19 în Germania

Pe 12 mai 2020, numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus) a crescut cu 933, ajungând la un total de 170.508 în Germania. În ceea ce privește bilanțul deceselor, acesta a crescut cu 116, ajungând la 7.533.

Zilele trecutte, în Germania au putut fi deschise saloanele de frizerie și de coafură, însă respectând condiții stricte de igienă. De asemenea, tot mai mulți elevi pot reveni la cursuri, în contextul în care mai multe landuri germane au ridicat treptat restricțiile asupra școlilor.

Citește și Devine disperată situația în piața muncii? Candidații ”vânează” joburi care sunt sub nivelul lor de experiență

Este important de menționat faptul că restricțiile variază de la un land la altul din cauza diviziunii federale a puterii, însă în majoritatea măsurile de distanțare socială au rămas în vigoare. Astfel, persoanele se pot întâlni afară în perechi la o distanță de 1,5 metri.

Regatul Unit al Marii Britanii

Regatul Unit al Marii Britanii

Pentru Regatul Unit al Marii Britanii, Comisia Europeană estimează o scădere a economiei de 8,3% în 2020 și un avans de 6% în 2021. Rata inflației ar urma să se situeze la 1,2% anul acesta, ca în 2021 să avanseze cu 0,9 puncte procentuale până la 2,1%.

Citește și Va plăti statul o parte din salarii, după 15 mai? Angajatorii își doresc cu ardoare un astfel de sprijin

În ceea ce priveste rata șomajului, Comisia Europeană estimează că în 2020 va fi de 6,7%, iar în 2021 se va situa la 6%.

COVID-19: Cum arată situația în Regatul Unit al Marii Britanii

Un număr de 220.449 de persoane infectate cu SARS-Cov-2(noul coronavirus) au fost înregistrate în Regatul Unit al Marii Britanii până pe 11 mai, iar numărul deceselor a ajuns la 31.930. Guvernul a prezentat zilele trecute mai multe detalii ale unui plan privind relaxarea restricțiilor, ce prevede ca în săptămâna 11-17 mai să revină la muncă angajații din domeniul manufacturier, construcții, logistică și distribuție.

Citește și Devine disperată situația în piața muncii? Candidații ”vânează” joburi care sunt sub nivelul lor de experiență


Cetățenii de pe teritoriul Angliei vor putea face exerciții în aer liber ori de căte ori doresc, iar cei de pe teritoriile Scoției, Irlandei de Nord și Țării Galilor sunt limitați la o singură dată pe zi. În luna iunie, guvernul va evalua redeschiderea limitată a școlilor, preconizându-se că vor fi reluate cursurile preșcolare și primare, urmând ca cele gimnaziale să nu fie reluate înainte de luna septembrie.

sursa foto: Shutterstock.com

Spania

Spania

Comisia Europeană estimează că Spania se va confrunta cu o scădere de 9,4% a economiei în 2020, urmând ca în 2021 să aibă parte de o creștere de 7%. În ceea ce privește inflația, aceasta este văzută pentru anul curent la 0%, ca mai apoi să crească cu un punct procentual până la 1% în anul următor.

Referitor la rata șomajului, estimarea Comisiei Europene o situează în 2020 la 18,9%, iar în 2021 la 17%.

Citește și Angajator cu mii de muncitori: Românii ar trebui să se îndrepte către cursuri de IT, în perioada cât mai stau în case

COVID-19 în Spania: cum arată cifrele

Pe data de 11 mai, numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus) a ajuns în Spania la 227.426, în timp ce al deselor a urcat la 26.744. Ținând cont de aceste cifre, Spania continuă să se situeze pe locul al doilea în lume la numărul de cazuri, după Statele Unite ale Americii, și pe locul patru în ceea ce privește mortalitatea, după SUA, Regatul Unit și Italia.

Persoanele care sosesc din străinătate în Spania, începând de pe 15 mai și până la finalul stării de urgență, vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, a anunțat recent guvernul de la Madrid. Persoanele plasate în această izolare nu vor avea posibilitatea să iasă decât pentru a-și achiziționa produse alimentare, pentru îngrijiri medicale sau în alte situații esențiale, purtând de fiecare dată mască sanitară.

Starea de urgență din Spania urmează să se încheie pe 24 mai.

Sursa foto: alvarobueno / Shutterstock.com

Franța

Franța

Pentru Franța, estimarea Comisiei Europene situează economia țării cu o scădere de 8,2% în 2020, urmată de o creștere de 7% în 2021.

Rata anuală a inflației pentru această țară este prognozată la 0,4% în 2020 și cu o creștere de 0,5 puncte procentuale pentru 2021, până la 0,9%.

Referitor la rata șomajului, Comisia Europeană o estimează la 10,1% în 2020, urmând ca în 2021 să atingă 9,7%.

Citește și TOP: șase profesii în care angajații riscă să fie înlocuiți cu roboți

Pandemia de COVID-19 în Franța: care este situația

Franța a încheiat luni, 11 mai, perioadă strictă de izolare ce a durat 54 de zile, însă multe restricții rămân în vigoare. Astfel, francezii vor putea acum să iasă din case fără să aibă la ei o declarație pe proprie răspundere care să conțină motivul pentru care se află pe stradă.

Însă, aceasta va fi necesară pentru francezii care vor folosi mijloacele de transport public la ore de vârf în regiunea Parisului, a cărui utilizare este rezervată navetiștilor și celor aflați în călătorii esențiale. La nivel naţional, măştile vor fi necesare în transportul public.

Până pe data de 11 mai, pe teritoriul tării au fost înregistrate 177.094 de persoane infectate cu SARS-CoV-2(noul coronavirus), iar bilanțul deceselor cauzate de acesta era de 26.383.

Sursa foto: Jerome LABOUYRIE / Shutterstock.com

Italia

Italia

Economia Italiei ar urma să înregistreze o scădere de 9,5% în 2020, conform estimărilor făcute de Comisia Europeană, iar în 2021 să înregistreze o creștere de 6,5%.

În ceea ce privește rata anuală a inflației, estimările o situează la 0,3% în 2020 și la 0,7% în 2021. Rata somajului este prognozată la 11,8% în 2020, urmând ca în 2021 să înregistreze o scădere de 0,11 puncte procentuale, până la 10,8%.

Citește și Nouă eră în recrutare: cinci idei care te ajută să te ”vinzi” într-un interviu video de angajare

Cum arată situația creată de COVID-19 în Italia

Zilele trecute, sectoarele construcțiilor și manufacturii din Italia și-au reluat activitățile, iar barurile și restaurantele au putut fi deschise doar pentru servicii de servire la pachet.

Guvernul italian a promis și alte măsuri de relaxare în această lună dacă rata contagiunilor rămâne scăzută.

Până pe 11 mai, țara înregistrare 219.070 de cazuri infectate cu SARS-CoV-2(noul coronavirus) și 30.560 de decese.

sursa foto: shutterstock.com

Sursa foto: Shutterstock.com