Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, anunță că programul IMM Invest ”este un succes”, iar cifrele o vor demonstra în zilele următoare, la o zi după ce comunicatul Fondului de Garantare ridica semne de întrebare cu privire la eficiența programului anunțând că finanțatorii au aprobat credite de investiții sau pentru capital de lucru pentru doar 12 IMM-uri.

”Am discutat cu mai multe bănci pentru a avea o imagine reală. La o singură bancă erau deja 1.000 de cereri aprobate. Doar la o bancă. Toate băncile din sistem participă la acest program. IMM Invest este un succes și funcționează perfect”, precizează Cîțu într-o postare pe Facebook.

Citește și Vicepreședinte Raiffeisen Bank: Firmele cer prin IMM Invest sume mult peste tot ceea ce au făcut până acum

Aceasta a adăugat că Ministerul Finanțelor Publice ia în calcul creșterea plafonului de garantare, dacă o să fie nevoie.

Vrei să afli care sunt ultimele informații legate de programul IMM Invest? Vino alături de noi la conferința online Financial Forum. Înscrie-te gratuit AICI.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii anunța că pe 14.05 la ora 11:00, 96.240 de cereri se aflau înregistrate în aplicație, din care 48.712, reprezentând peste 52% din total cereri au fost transmise către cele 22 de bănci partenere în program. În urma analizei de solvabilitate a băncilor conform normelor interne de creditare, finanțatorii au aprobat credite de investiții sau pentru capital de lucru pentru un număr de 12 IMM -uri. Un număr de 319 solicitări de creditare au primit refuz din partea băncilor, urmând ca aceste companii sa isi exercite dreptul oferit de programul IMM INVEST de a aplica pentru finanțare la finanțator participant in program.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri