Numai 13% dintre cetateni romani au asigurare de viata, in timp ce media in Europa Centrala si de Est este de 21%, iar romanii cheltuiesc pe asigurari de sapte ori mai putin decat cehii si de cinci ori mai putin decat ungurii.

Pentru o asigurare de viata in valoare de 30.000 lei, o prima medie anuala ar fi in jurul a 75 lei pentru o femeie de 30 de ani si 109 lei pentru un barbat de aceeasi varsta. "Fata de romani, cehii cheltuiesc pentru asigurari in medie de 7 ori mai mult, ungurii de 4,7 ori iar polonezii de 3,5 ori 3", a declarat directorul general al Aviva Asigurari de Viata, Shah Rouf.

Potrivit unui alt studiu recent realizat de GFK Romania, pentru ING Asigurari de Viata, romanii din mediul urban cheltuiesc 1,6 % din veniturile lunare nete pentru asigurari, fata de 28% pentru utilitati, 27,3% pentru cheltuieli generale, 10,6 % pentru imbracaminte si 6,2% pentru petrecerea timpului liber, informeaza NewsIn.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), densitatea asigurarilor de viata, in Romania, era, in septembrie 2006, de 37,5 lei pe cap de locuitor. Desi primele pe cap de locuitor au avut o evolutie pozitiva, Romania detine in continuare una dintre cele mai scazute rate de prima din cadrul tarilor din Europa Centrala si de Est, valoarea acesteia fiind de 10-15 ori mai scazuta decat in state ca Cehia, Grecia sau Ungaria, potrivit datelor Comisiei Nationala de Prognoza si preluate de ING Asigurari de Viata.

Compania Aviva Asigurari de Viata a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime brute subscrise de 46,6 milioane lei (13,2 milioane euro), cu 20,19% mai mult fata de perioada similara din 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Eurolife: Industria de asigurari, un pilon de protectie al economiei