BRD-Groupe Societe Generale (SocGen) si-a sporit numarul de clienti cu 361.000 in 2006, pe seama extinderii rapide a retelei de sucursale si agentii, care a depasit 600 de unitati, potrivit unui raport prezentat de banca-mama.

In 2006, BRD-SocGen a deschis 274 de noi unitati, care reprezinta peste doua treimi (69%) din numarul de sucursale si agentii deschise de grupul financiar francez in lume in anul trecut. Societe Generale si-a marit, anul trecut, reteaua internationala cu 399 de noi unitati, informeaza NewsIn.BRD SocGen a acordat, anul trecut, 22,3% din creditele din Romania si a atras in depozite 16,6% din sumele atrase in toata piata bancara romaneasca, arata datele SocGen.

Activele inregistrate de subsidiara din Romania a grupului Societe Generale au fost de 8,46 miliarde euro, conform datelor grupului francez. Operatiunile din Europa Centrala si de Est, in care este inclus si BRD-SocGen, au reprezentat 59% din segmentul de retail banking din afara Frantei al grupului Societe Generale.

Societe Generale a continuat sa se extinda in Europa de Est in 2006, prin achizitia bancii georgiene Bank Republic, precum si celei de a patra banci croate ca marime, Splitska Banka. Mai mult, grupul francez a intrat si pe piata moldoveneasca, prin achizitia Mobiasbanca, "care va fi administrata in sinergie cu reteaua BRD din tara vecina, Romania", se spune in raportul citat.

Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiar-bancare din Europa si a saptea companie franceza ca marime dupa valoarea de piata, avand o capitalizare bursiera de peste 60 miliarde euro. Grupul a anuntat, miercuri, un profit net pentru al patrulea trimestru al anului trecut de 1,179 miliarde euro, cu 6% mai mare fata de acelasi interval din 2005.

Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez, BRD-Groupe Societe Generale, este a doua banca din Romania, cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) la sfarsitul anului 2006, o cota de piata de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale. Banca avea o capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de aproape 14,4 miliarde lei (circa 4,2 miliarde euro).