Primele case de marcat vor fi conectate la ANAF în cursul zilei de miercuri, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Astăzi (marţi, n.r.) sau mâine (miercuri, n.r.) cred că facem conectarea primelor case de marcat. Primele case de marcat se vor conecta, cred că mâine, la ANAF", a precizat ministrul Finanţelor la Realitatea Plus, scrie Agerpres.

Referindu-se la reforma sistemului bugetar, Florin Cîţu a apreciat că acesta nu a funcţionat în România pentru că a fost abordată în mod greşit. În opinia ministrului de Finanţe, abordarea care vizează informatizarea aparatului public aduce două beneficii mari. În primul rând informatizarea înseamnă venituri la buget mai mari. "Estimez că după ce facem anul acesta case de marcat, proiectul fişier electronic, e-facturare, anul viitor o sa vină la buget cam două puncte procentuale, aceasta înseamnă 20 de miliarde de lei în plus. Aceasta înseamnă că trecem de la 30% la 32% din PIB doar cu informatizarea", a apreciat ministrul Finanţelor.

În al doilea rând, şeful de la Finanţe susţine că informatizarea permite redimensionarea aparatului bugetar. "Informatizarea face naturală redimensionarea. Nu trebuie să o faci ca ministru. Natural, prin informatizare se face redimensionarea", a spus Cîţu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri