Clal Romania Asigurari-Reasigurari a inceput vanzarea produselor de asigurari generale pentru toate clasele, cu exceptia celei de raspundere civila auto (RCA), iar compania ia in considerare, in momentul de fata, un intrarea pe sectorul asigurarilor de viata, a anuntat un comunicat al societatii.

"In prima etapa, compania nu va activa in domeniul asigurarilor de viata, insa este luata in considerare si intrarea pe acest domeniu", se mai spune intr-un comunicat citat de NewsIn. Divizia din Romania a companiei israeliane de asigurari a inceput sa vanda polite de la inceputul anului si asteapta si licenta pentru functionarea pe segmentul RCA. Obtinerea autorizarii pentru vanzarea produselor RCA se afla in "stadiul de finalizare". Compania de asigurari a mai pus bazele unui call center.

Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a fost autorizata, la finalul anului trecut, de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sa vanda polite de asigurare pe teritoriul Romaniei, prin intermediul subsidiarei sale, Clal Asigurari-Reasigurari, al carei sediu central a fost stabilit la Bucuresti. Subsidiara Clal din Romania dispune de 140 de angajati si de 41 de sucursale pe intreg teritoriul Romaniei, investitia totala fiind in valoare de opt milioane de dolari, din care sase milioane de dolari reprezinta aportul actionarilor companiei.

La sfarsitul lunii noiembrie a 2006, Clal Insurance Enterprises Holding Ltd, unul dintre liderii pietei israeliene a asigurarilor, a anuntat achizitia companiei americane de asigurari Guard Financial Group Inc, in urma unei tranzactii in valoare de 120 de milioane de dolari.