Volatilitatea ridica a pietei financiare a urcat tranzactiile pietei contractelor la termen din Sibiu cu 52%, in perioada 12-16 februarie, depasind valoarea de 300 milioane de lei (88,6 milioane euro), spun brokerii.

Investitorii in Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu (BMFMS) au incheiat, in perioada 12-16 februarie, 98.352 de contracte la termen cu o valoare de peste 300 milioane de lei (88,6 milioane euro), in crestere cu 51,9% fata de saptamana anterioara, spun brokerii de la Sibiu.

"Momentul asteptat de investitori, anume revenirea unei volatilitati ridicate a reprezentat impulsul de care piata la termen avea nevoie. Speculatorii din piata futures au gustat din plin oscilatiile inregistrate, astfel ca numarul contractelor a crescut" a declarat un broker din piata, potrivit NewsIn.

In perioada 12-16 februarie, tranzactiile la Sibiu au fost dominate de derivativa construita pe actiunile societatii de investitii financiare 2 Moldova (DESIF2), cu un total de 45.000 contracte. A urmat derivativa SIF 5 Oltenia (DESIF 5), cu 39.668 de contracte si derivativa construita pe activul suport al actiunii Rompetrol Rafinare Constanta cu 5.136de contracte la termen. Si instrumentele derivate construite pe activul suport al titlurilor Bancii Transilvania s-au aflaat in atentia jucatorilor de la Sibiu cu 5.021 de contracte.

DESIF2 a fost cotata pentru scadenta din martie 2007 la 3,1499 lei/actiune, in scadere cu 3,51 bani. Pretul pentru cea de-a doua scadenta din 2007 (iunie) a ajuns la 3,32 lei pe actiune.

DESIF5 martie a fost cotata la 3,45 lei/actiune, in scadere cu 3 bani, iar DESIF 5 iunie valora, la inchiderea sedintei de vineri 16 februarie, 3, 6103lei/actiune.

Derivativele pe actiunile Bancii Transilvania (DETLV) valorau 1,13 lei/actiune pentru scadenta din primavara si 1,15 lei/actiune pentru cea din vara.

Derivativa construita pe activul suport al titlurilor Rompetrol Rafinare Constanta a fost cotata la 0,1076 lei/actiune pentru scadenta martie si 0,1125 lei/actiune pentru scadenta iunie.

"Saptamana trecuta, a fost tranzactionata in premiera, derivativa contruita pe activul suport al titlurilor rafinariei Petromidia, cu scadenta in septembrie 2007, la pretul de 0,11 lei pe actiune", a declarat Decebal Todarita, purtatorul de cuvant la BMFMS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri