BRD este cea mai profitabila banca dintre subsidiarele pe care grupul financiar francez Societe Generale le detine in estul Europei, datorita ritmului rapid de dezvoltare al pietei romanesti, potrivit presedintelui institutiei, Patrick Gelin
Romania este comparabila cu China ca ritm de dezvoltare, care este mai mare decat al celorlalte tari din regiune unde grupul este prezent, potrivit presedintelui BRD. "In Cehia, o banca nu se poate dezvolta atat de rapid, pentru ca piata este hiper-bancarizat", a spus Gelin. In Bulgaria, subsidiara SocGen are o cota de piata de 5% si nu pot fi obtinute rezultate la fel ca la o cota de 15%, iar in Serbia piata este mai putin matura decat in Romania, a mai declarat Patrick Gelin, citat de NewsIn.

Pentru acest an, BRD si-a propus sa investeasca 35 - 40 milioane euro in 2007 in retea, sistem informatic si carduri. Anul trecut, banca a investit 60 de milioane de euro, mai ales in extinderea retelei. BRD a deschis, in 2006, 274 de noi unitati, care reprezinta peste doua treimi (69%) din numarul de sucursale si agentii deschise de grupul financiar francez in lume in anul trecut, potrivit raportului financiar publicat de institutie.

BRD-Groupe Societe Generale are, in prezent, a doua retea bancara de pe piata romaneasca, cu peste 600 de unitati, depasita doar de cea a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). "In fiecare an, am prevazut un buget de investitii de 25-40 de milioane de euro", a spus Gelin.

BRD-Groupe Societe Generale a afisat un profit net de 476,7 milioane lei (135 milioane euro) dupa primele noua luni ale anului trecut si a incheiat anul 2006 cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) si o cota de piata de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale. Banca este listata la categoria I a Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si are o capitalizare bursiera de peste 15 miliarde lei (circa 4,4 miliarde euro).

Oamenii bogati din Romania nu folosesc serviciile de private banking din tara

Romanii cu averi mai mari de cinci milioane euro nu au, de obicei, conturi de private banking, in Romania, a spus Gelin. Astfel, romanii bogati care vor sa beneficieze de astfel de servicii apeleaza, in general, la bancile din Elvetia, a aratat presedintele BRD SocGen.

Divizia de servicii bancare personalizate pentru persoane fizice, SG Private Banking, are reprezentante in 23 de tari, in special din Europa si din Asia, 2300 de angajati si a administrat afaceri de 65 de miliarde de euro (86 de miliarde de dolari), pana la data de 30 septembrie 2006, a anuntat compania, pe pagina sa electronica. Activele din sectorul de operatiuni bancare private din Asia reprezinta 17% din totalul activelor sale mondiale.

Gelin: BRD este cea mai profitabila subsidiara a SocGen din estul Europei
Divizia imobiliara a SocGen, Sogeprom, intra anul acesta pe piata romaneasca

Divizia pentru dezvotari imobiliare a grupului financiar francez Societe Generale, Sogeprom, va intra, in cursul acestui an, pe piata romaneasca, si va realiza proiecte dupa normele aplicate pe pietele din Europa si din Statele Unite. Alte divizii de afaceri ale grupului Societe Generale iau in calcul extinderea in Romania, a mentionat Gelin.

Sogeprom va dezvolta proiecte imobiliare dupa normele care se aplica pe pietele mature din Uniunea Europeana si Statele Unite, iar finantarile urmeaza sa le faca BRD. "Din 10 - 20 de proiecte, retinem unul", a precizat Gelin.

BRD are deja experienta in finantari imobiliare, deoarece a aranjat finatarea pentru cel mai mare proiect imobiliar demarat pana in prezent in Romania, Baneasa Invest. Politica BRD in domeniul imobiliar este, insa, una prudenta, iar riscurile sunt analizate de banca-mama, la Paris, a mai spus Patrick Gelin.

Sogeprom proiecteaza si realizeaza imobile pentru locuinte si pentru sedii de firme in regiunea pariziana si in marile orase din Franta. Compania a realizat peste 100.000 de locuinte si 1,5 milioane de metri patrati de birouri si a amenajat peste 250 de hectare de zone rezidentiale.

Patrick Gelin va fi si presedintele bancii Mobiasbanca din Republica Moldova
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri