BRD SocGen, a treia bancă din sistem după active, a lansat Apple Pay, oferind posibilitatea înrolării în portofelul digital a cardurilor Mastercard si Maestro. BRD era ultima bancă mare din piața locală care nu oferea clienților serviciul de plăți mobile.

Potrivit mesajelor transmise clienților pe pagina de Facebook, banca are în plan extinderea serviciului și pentru cardurile Visa, dar și lansarea unui portofel digital pentru utilizatorii de Android.

Anunțul BRD vine la un an distanță de lansarea Apple Pay în România de către Banca Transilvania, ING Bank, UniCredit Bank sau Orange Money. De altfel, până astăzi, din top 10 bănci din România doar BRD, Alpha Bank și Garanti BBVA nu ofereau optiunea de plată cu telefonul mobil, iar Alpha Bank a anunțat tot astăzi parteneriatul cu Apple, însă doar pentru posesorii de carduri Visa.

În prezent, 18 bănci și instituții financiare oferă în România posibilitatea de plată cu Apple Pay, acesta fiind cel mai popular portofel digital din piață. Dintre acestea, BCR, Banca Transilvania, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, OTP Bank și Orange Money au dezvoltat și portofele digitale proprii pentru posesorii de telefoane cu Android.

Primul val al lansării Apple Pay în România a avut loc în iunie 2019, când Banca Transilvania, ING Bank, UniCredit Bank, Edenred, dar și FinTech-urile Orange Money, Revolut și Monese au oferit posibilitatea plăților cu iPhone sau Apple Watch, în urma parteneriatului cu gigantul american.

Ulterior, BCR, CEC Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Sodexo, Up România, TransferWise sau iCard au semnat parteneriate cu Apple și au deschis accesul clienților la portofelul digital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri