Obligatiunile corporative emise de International Leasing IFN vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand de miercuri, 21 februarie, a anuntat un comunicat al institutiei financiare nebancare, potrivit NewsIn. Obligatiunile au fost emise la 5 ianuarie 2006, au o maturitate de patru ani si vor fi tranzactionate cu simbolul YTLS10.

International Leasing IFN a emis 48.000 de titluri cu o valoare nominala de 100 lei. Rambursarea se va face in patru transe anuale egale. Rata dobanzii este variabila si se calculeaza in functie de media dobanzilor interbancare la sase luni (BUBOR) plus 2,25%, iar plata dobanzii se va face semestrial. Rata cuponului curent este de 11,444%, se mentioneaza in comunicatul publicat de BVB.

International Leasing a fost infiintata in decembrie 1995, fiind prima companie independenta de leasing cu capital integral romanesc si, totodata, singura societate de profil cotata pe piata Rasdaq. Ea este si prima companie de leasing care a apelat la varianta imprumutului obligatar pentru a-si finanta activitatea.

In decembrie 2005, International Leasing a lansat a treia emisiune de obligatiuni, in valoare totala de 4,8 milioane de lei noi, imprumutul avand ca destinatie finantarea contractelor de leasing operational. International Leasing are un capital social de 7,27 milioane lei noi, iar actionarul majoritar este Necula Ioana Mihaela, care detine 71,12% din actiuni.