Obligatiunile corporative emise de International Leasing IFN vor putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand de miercuri, 21 februarie, a anuntat un comunicat al institutiei financiare nebancare, potrivit NewsIn. Obligatiunile au fost emise la 5 ianuarie 2006, au o maturitate de patru ani si vor fi tranzactionate cu simbolul YTLS10.

International Leasing IFN a emis 48.000 de titluri cu o valoare nominala de 100 lei. Rambursarea se va face in patru transe anuale egale. Rata dobanzii este variabila si se calculeaza in functie de media dobanzilor interbancare la sase luni (BUBOR) plus 2,25%, iar plata dobanzii se va face semestrial. Rata cuponului curent este de 11,444%, se mentioneaza in comunicatul publicat de BVB.

International Leasing a fost infiintata in decembrie 1995, fiind prima companie independenta de leasing cu capital integral romanesc si, totodata, singura societate de profil cotata pe piata Rasdaq. Ea este si prima companie de leasing care a apelat la varianta imprumutului obligatar pentru a-si finanta activitatea.

In decembrie 2005, International Leasing a lansat a treia emisiune de obligatiuni, in valoare totala de 4,8 milioane de lei noi, imprumutul avand ca destinatie finantarea contractelor de leasing operational. International Leasing are un capital social de 7,27 milioane lei noi, iar actionarul majoritar este Necula Ioana Mihaela, care detine 71,12% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri