14 orașe din România, inclusiv Bucureștiul, permit acum plata cu cardul în mijloacele de transport public, fie că vorbim de autobuze, tramvaie, troleibuze sau la metrou în cazul Capitalei. Datorita tehnologiei contactless, locuitorii din aceste orașe se bucură de aceleași beneficii precum consumatorii din Londra, Paris sau Berlin.

Datorită digitalizării și a extinderii tehnologiei contactless, plățile sunt mult mai simple acum, iar soluția de a scăpa de bătaia de cap a cumpărării de bilete stă la un gest distanță. Astfel, în Sibiu, Oradea, Arad, Cluj, Iași, Timișoara, Reșița, Ploiești, Pitești, Baia-Mare, Râmnicu-Vâlcea, Sighișoara, Craiova și București (Metrorex + STB) poți plăti contactless cu cardul sau cu telefonul mobil direct la taxatoare sau la turnicheții Metrorex.

În ultimul video din seria "25 de ani de inovație în plăți", powered by Visa, povestim despre cum să plătești o călătorie cu transportul în comun în București și alte 13 orașe folosind cardul. Deși poți în continuare să cumperi bilete de la tonetele regiilor de transport, îți recomandăm să folosești cardul contactless, mai ales în această perioadă în care utilizarea cash-ului prezintă riscuri și mai mari.

De altfel, siguranța ta și a celor apropiați, dar și ușurința și rapiditatea cu care poți să plătești oriunde în lume sunt motivele pentru care deținătorii de carduri Visa folosesc plățile contactless în 9 din 10 cazuri.

Mai mult, datorită tehnologiei, cardul tău poate fi înrolat într-un portofel digital și atunci vei putea face plăți la POS, dar și în mijloacele de transport public doar prin apropierea telefonului mobil sau a unui ceas inteligent.

În prezent, 4 din 5 carduri Visa din România pot fi introduse într-un astfel de portofel electronic, iar tehnologia a avansat atât de mult încât chiar și automobilele sau electrocasnicele conectate la Internet pot accepta plăți.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri