Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) l-au numit pe Peter Kisbenedek, fostul presedinte al subsidiarei din Ungaria a Erste Bank, in functia de membru in consiliul de supraveghere al institutiei, in pozitia ramasa libera dupa aprobarea revocarii lui Christian Coreth.

Actionarii celei mai mari banci din Romania au aprobat toate documentele aflate pe ordinea de zi in forma in care au fost propuse pentru aprobare, inclusiv modificarea statutului BCR. "Statutul BCR, modificat si completat, va fi republicat", se arata intr-un comunicat al bancii.

Peter Kisbenedek, in varsta de 42 de ani, a fost presedinte al Erste Bank Ungaria pana in decembrie 2006, cand a fost numit director financiar si membru in comitetul director al grupului Erste.

Chrisrtian Coreth a intrat in conducerea BCR pe 12 octombrie, odata cu ceilalti reprezentanti numiti de Erste Bank - Andreas Treichl, Manfred Wimmer si Herbert Juranek - ca urmare a finalizarii ttransferului pachetului majoritat de actiuni al liderului pietei bancare romanesti catre banca austriaca.

BCR face parte din grupul financiar austriac Erste Bank, si avea, la sfarsitul anului 2006, active de 45 miliarde lei (13,3 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 26,2%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Reteaua bancii cuprinde, pe langa cele 477 sucursale si agentii, peste 1.300 de bancomate si 10.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si