Vienna Insurance Group, compania austriaca ce controleaza societatile romanesti de asigurari Omniasig, Omniasig Life, Unita si Agras, va activa in mod direct pe piata asigurarilor din Romania, notificand, in acest sens, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Wiener Staedtische Versicherung AG Vienna Insurance Group a notificat, recent, CSA, cu privire la intentia sa de a desfasura activitati pe piata romaneasca a asigurarilor, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, potrivit informatiilor de pe pagina de internet a CSA. Vienna Insurance Group va oferi, in Romania, atat produse de asigurari de viata (anuitati, asigurari de casatorie si de nastere, asigurari de viata legate de fonduri de investitii), cat si asigurari generale (asigurari de transport, inclusiv RCA, asigurari de bunuri, de raspundere civila, asigurari turistice si de pierderi financiare).

In prezent, in Romania, Vienna Insurance Group controleaza in mod direct societatile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii. in ceea ce priveste celelalte doua companii din grup, Omniasig Life este controlata, in proportie de 50%, de Omniasig, iar Agras este controlata de Unita, cu o participatie majoritara de 75,7%, potrivit NewsIn.

Omniasig urmeaza, insa, sa preia pachetul majoritar de actiuni al altor doua companii controlate de Vienna Insurance in Romania, Unita si Agras, declara, la jumatatea lunii ianuarie 2007, pentru NewsIn, Peter Hagen, membru in Consiliul de Administratie al Vienna Insurance.

"Aceasta miscare face parte din strategia multi-brand pe care Vienna Insurance Group (VIG) o aplica de multi ani de zile. in toate tarile in care grupul desfasoara operatiuni, exista mai multe companii controlate de VIG, iar una dintre acestea detine pachetul majoritar de actiuni la celelalte. Aceasta modalitate de organizare faciliteaza consolidarea sinergiei dintre companii, la nivelul grupului, precum si tinerea evidentei raportarilor financiare, a explicat, pentru NewIn, Peter Hagen, membru in Consiliul de Administratie al Vienna Insurance Group.

"De exemplu, in Cehia, VIG controleaza direct compania Kooperativa, iar aceasta detine pachetul majoritar de actiuni la cealalta companie din grupul VIG din Cehia, CPP. in Slovacia, exista o companie care se numeste tot Kooperativa, detinuta direct de VIG si care, la randul ei, este actionar majoritar la celelalte companii controlate de VIG acolo, Kontinuita si Komunalna. De asemenea, in Austria, VIG controleaza alte doua companii din grup, Donau si BA/CA Versicherung, a mai spus Peter Hagen.

Vienna Insurance Group a inregistrat, in 2006, un nivel al primelor brute subscrise de peste sase miliarde euro, in crestere cu 17%, fata de 2005, si o majorare cu peste 30% a profiturilor inainte de impozitare, pana la 320 milioane euro. Cresterea profiturilor companiei a fost alimentata de activitatea din tarile Europei centrale si de est, a anuntat compania in raportul preliminar financiar afisat pe pagina sa de internet. Mai mult de o treime (40%) din totalul primelor de asigurare au fost subscrise in tarile Europei centrale si de est. Primele subscrise pe segmentul proprietatilor au depasit, pentru prima data, nivelul de 50% din totalul primelor acordate.

Potrivit statisticilor preliminare, Vienna Insurance Group a reusit sa creasca nivelul primelor subscrise neconsolidate cu 17%, pana la totalul de 6,12 miliarde euro, comparativ cu anul trecut. Dintre acestea, aproape 40% au fost subscrise de companii aflate in tarile Europei centrale si de est.

Profitul consolidat, inainte de impozitare, pe 2006 al Vienna Insurance, este intre 315 si 320 milioane de euro, cu 30% mai mult decat suma de 240 milioane euro, obtinuta in 2005, si peste asteptarile analistilor, care au estimat ca Vienna Insurance va avea un profit de 310 milioane euro. Aceste rezultate au fost obtinute in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile care au afectat sectorul asigurarilor.

Diviziile Vienna Insurance din Europa centrala si de est au fost, in continuare, un factor important de crestere. Aceste companii au generat, in 2006, un venit de 2,31 miliarde euro din primele de asigurari. Aceste piete au contribuit semnificativ la rezultatele financiare ale Vienna Insurance Group, prin cresterea masiva de 40%, comparativ cu 2005.

Volumul primelor brute subscrise in sectorul proprietatilor, in tarile Europei centrale si de est, a fost de 1,67 miliarde euro, in crestere cu 36,9%, fata de anul anterior.

Companiile din tarile Europei centrale si de est au obtinut o crestere masiva, cu 52,3%, provenita din segmentul asigurarilor de viata, atingand valoarea de 639,43 milioane euro. Pietele din europa centrala si de est au inregistrat un sfert (24,2%) dintre primele subscrise de grup pe segmentul asigurarilor de viata.

Directorul general al Vienna Insurance Group, Gnter Geyer, a confirmat planurile de obtinere a unui castig de aproximativ 370 milioane de euro in 2007, respectiv de 470 milioane euro, in 2009.

Piata asigurarilor din Romania a depasit, la finele anului 2006, nivelul de 1,6 miliarde de euro din prime brute subscrise, in crestere cu 33,3% fata de 2005, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Veniturile din asigurari generale au insumat 1,3 miliarde de euro, in timp ce politele de viata au generat prime de 300 de milioane de euro.

incepand cu data de 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari, autorizat in oricare din celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE), poate activa in Romania, fie direct, fie prin intermediul unei sucursale, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, precizeaza institutia.

"In vederea informarii publicului si protejarii intereselor asiguratilor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor face cunoscut faptul ca societatile de asigurari autorizate in oricare dintre statele membre SEE si care vor desfasura activitatea si in Romania se supun autoritatii de reglementare care le-a autorizat si nu intra in sfera de supraveghere a CSA. Astfel, desi reclamatiile pot fi depuse si la CSA, aceasta nu are atributia legala de a solutiona reclamatiile facute de asiguratii care au incheiat contracte de asigurare cu societatile mai sus mentionate", avertizeaza institutia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri