Raiffeisen Bank Romania acorda, intre 19 februarie si 18 mai, credite pentru firmele mici si mijlocii (IMM) prin Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), iar dobanda anuala promotionala de 7,89% este valabila pentru creditele in lei, a anuntat banca.

Valoarea unui credit in lei poate fi cuprinsa intre echivalentul a 3.000 si 250.000 euro, pe baza unei documentatii simplificate, iar clientii bancii pot opta intre creditul KfW pentru investitii, acordat pe cel mult 60 de luni, si creditul KfW pentru capital circulant, pe cel mult 12 luni. La aceste credite Raiffeisen adauga o marja de dobanda de 0,5% pe an peste nivelul mediul al dobanzilor la depozitele la o luna din piata interbancara (BUBOR).

Raiffeisen Bank ofera produsele de creditare KfW dintr-o linie de finantare de 30 milioane euro in cadrul programului de sprijinire a IMM-urilor initiat de Uniunea Europeana prin Banca de Dezvoltare a Germaniei in cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Suma atrasa de Raiffeisen Bank prin acordul semnat cu KfW este destinata firmelor mici si mijlocii care activeaza in localitati cu mai putin de 50.000 locuitori.

Raiffeisen Bank Romania are peste 130.000 clienti IMM, in timp ce volumul de credite acordate acestui segment a crescut cu peste 40% la sfarsitul anului trecut, fata de decembrie 2005, iar depozitele au crescut cu peste 43%, in aceeasi perioada, se mai arata in comunicat. Banca detinea active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) la finalul lui 2006 si controla 8,03% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri