Piata romanesca de asigurari a inregistrat, la nivel global, pierderi in anul 2006, dupa ce in 2005 profitul a fost de sub 1% din cifra totala de afaceri, din cauza competitiei si a investitiilor de capital, potrivit presedintelui UNSAR, Cristian Constantinescu
"Comisia de supraveghere a asigurarilor, (CSA), nu dispune de date in acest sens, dar, estimarile mele arata ca piata romaneasca a asigurarilor a incheiat anul 2006 cu pierderi", a spus, citat de NewsIn, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania UNSAR, Cristian Constantinescu, totodata presedinte si director general al Allianz Tiriac Asigurari.

"In 2006 investitiile pentru recapitalizarea companiilor de asigurari au reprezentat 1% din totalul primelor brute subscrise la nivel de piata, iar cea mai mare parte din aceasta suma a fost destinata acoperirii datoriilor din trecut", a declarat Constantinescu. Ritmul anul de crestere al pietei romanesti a asigurarilor se va tempera urmand sa se mentina la nivelul anual de 20% in urmatorii 3-5 ani, a mai estimat Constantinescu.

Compania Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat in 2006 un volum total de prime brute subscrise de 317 milioane euro in crestere cu 35% fata de 2005, potrivit datelor comunicate de directorul companiei. in 2005, compania a avut afaceri de 257 milioane euro, din care 239 milioane euro din asigurari generale, si 18 milioane euro din asigurari de viata.

"Nu va pot da momentan date despre profit, intru-cat aceste rezultate nu au fost inca auditate", a spus Constrantinescu. "Intre 2001-2006, am inregistrat de la an la an, cresteri constante de 37-38%", a mai spus Constantinescu. La nivel global, Allianz a inregistrat un profit net de 7,021 miliarde de euro (9,22 miliarde de dolari) in 2006, apropiat de cele mai inalte estimari ale analistilor.

Unul dintre cele mai mari riscuri cu care se va confrunta piata asigurarilor este acela al neprofitabilitatii intru-cat multe dintre companii sunt interesate doar de cota de piata. Ca urmare aceste companii mentin in mod artificial un pret scazut al politelor in special la asigurarile auto, in timp ce costurile de lichidare a daunelor sunt in continua si accentuata crestere, a mai declarat Constantinescu.

Va pot anunta ca industria service-urilor auto le-a comunicat companiilor de asigurari ca cel mai tarziu de la 1 martie vor majora preturile la repartiile de autovehicule, ceea ce face necesara revizuirea tarielor la asigurarile auto, in caz contrar, piata putand intra in incapacitate de plata, a mai spus Constantinescu.

Citeste si:
Insomar: 12,8% dintre romani au asigurare pe locuinta
Presedintele CSA: Asiguratorii straini vor intra cu greutate pe piata RCA locala
Allianz cere autorizare pentru pensiile private facultative
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri