Allianz Tiriac Asigurari si-a depus miercuri la Comisia de supraveghere (CSSPP) dosarul de autorizare pentru administrarea de fonduri de pensii private facultative (pilonul III), a declarat pentru NewsIn, presedintele Comisiei, Mircea Oancea.

Directorul general al Allianz tiriac Asigurari a confirmat intrarea Allianz pe piata pensiilor private facultative si a declarat ca motivul acestui demers a fost in primul rand perspectiva intrarii ulterioare pe piata fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II), "intru-cat la pilonul III posibilitatile de crestere profitabila a afacerii sunt destul de reduse dat fiind volumul mic al pietei si nivelul ridocat al cheltuielilor de investitii, achizitii si administrare".

"In ceea ce priveste normele de functionare ale pilonului II de pensii, private obligatorii, o problema mare este aceea a reducerii la jumatate a comisionului anual de administrare de la 1,2%, pana la 0,6% din totalul activului net anual", a spus Constantinescu.

Acest fapt a determinat necesitatea de a modifica din mers planul de afaceri al companiei pe acest segment si face mai dificila recuperarea investitiei initiale. Pana acum Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai primit dosare de autorizare din parte BCR Asigurari de Viata, pentru administrare de Fonduri de Pensii Private Facultative, de la BRD SocGen ca banca depozitara si de la Ernst & Young ca auditor.

Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat in 2006 un volum total de prime brute subscrise de 317 milioane euro in crestere cu 35% fata de 2005, potrivit datelor comunicate de directorul companiei. in 2005, compania a avut afaceri de 257 milioane euro, din care 239 milioane euro din asigurari generale, si 18 milioane euro din asigurari de viata.

"Nu va pot da momentan date despre profit, intru-cat aceste rezultate nu au fost inca auditate", a spus Constrantinescu. "Intre 2001-2006, am inregistrat de la an la an, cresteri constante de 37-38%", a mai spus Constantinescu. La nivel global, Allianz a inregistrat un profit net de 7,021 miliarde de euro (9,22 miliarde de dolari) in 2006, apropiat de cele mai inalte estimari ale analistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri