Începând cu acest weekend, 14-16 august, clienții ING care dețin un cont curent au posibilitatea de a retrage sume mici de numerar fără a-și folosi cardurile la toate bancomatele ING din România. Această funcționalitate poate fi accesată exclusiv prin aplicația mobilă Home’Bank, unde clienții pot genera un cod format din șase cifre care va fi ulterior solicitat și introdus la bancomat. 90% din accesările Home’Bank provin de pe dispozitive mobile.

Clienții trebuie să deschidă aplicația mobilă Home’Bank, să meargă la secțiunea Plăți și să acceseze Retragere fără card. Acolo, ei selectează suma și contul curent din care aceasta va fi retrasă. Codul format din șase cifre este apoi generat și are o disponibilitate de maximum 15 minute. Odată generat, validitatea codului poate fi verificată în Home’Bank, unde clienții au un cronometru în timp real în secțiunea dedicată, precum și un pop-up în pagina de pornire a aplicației care îi avertizează că au un cod activ, conform unui comunicat de presă transmis de către companie.

Fii alături de noi la Future Banking pe 9 și 10 septembrie pentru a afla ultimele trenduri din zona de digital banking și FinTech. Înscrie-te gratuit AICI.

În plus, utilizatorii aplicației mobile Home’Bank au opțiunea de a dezactiva codul în timpul acestor 15 minute de valabilitate, în cazul în care se răzgândesc în privința sumei pe care doresc să o retragă sau doresc anularea operațiunii cu totul.

Funcționalitatea de retragere fără card este disponibilă numai pentru conturile curente în lei, iar limita de retragere este de 500 lei/zi, respectiv 10.000 lei/lună. Odată finalizate tranzacțiile, clienții primesc notificări push sau sms, dacă cele două opțiuni sunt activate în aplicație.

“Aceasta este o funcționalitate pe care clienții noștri digitalizați cu siguranță o vor aprecia. În timp ce majoritatea dintre noi ar ieși din casă fără portofele, este mult mai puțin probabil să facem asta fără telefoanele noastre. Noi o vedem ca pe o soluție pentru acele momente în care ai nevoie rapid de o sumă mică de numerar, ți-ai uitat cardul acasă, iar plata mobilă nu este o opțiune dintr-un motiv sau altul.
Funcționalitatea vine în linie cu promisiunea făcută clienților noștri: să le oferim o bancă mobilă, pe care să o poată accesa și utiliza oricând și oriunde. Iar pentru clienții noștri care și-au deschis conturile 100% digital, aceasta este opțiunea perfectă până când cardurile lor fizice vor ajunge acasă. Conturile lor sunt active în această perioadă și au acces la banii lor prin plăți mobile sau, acum, prin retrageri fără card, astfel încât să poată continua să facă ceea ce le aduce bucurie”, a declarat Javier Montes Pita(foto), Head of Retail ING Bank Romania.



În ceea ce privește operațiunile cu numerar fără card, ING oferă acum un serviciu complet. Pentru cei care doresc să depună numerar fără a-și folosi cardurile, banca a lansat în 2018 un serviciu destinat atât clienților, cât și non-clienților. Acest serviciu se bazează pe același principiu, însă codul este generat de consultanții ING Office, iar valabilitatea acestuia se încheie la sfârșitul zilei în care a fost emis (23:59 PM). Mecanismul de depunere a numerarului este simplu: persoanele care doresc să depună trebuie să comunice consultanților ING Office IBAN-urile în care doresc să depună numerar, sursa banilor și scopul transferului (conform cerințelor legale de a obține aceste detalii). Apoi, aceștia primesc un cod care poate fi utilizat pentru depunerea în bancomat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri