Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) l-au numit, miercuri, pe Peter Kisbenedek, fostul presedinte al subsidiarei din Ungaria a Erste Bank, in functia de membru in consiliul de supraveghere al institutiei, in pozitia ramasa libera dupa aprobarea revocarii lui Christian Coreth.

Decizia a fost luata in cadrul unei adunarii generale a actionarilor (AGA) extraordinare. Actionarii celei mai mari banci din Romania au aprobat toate documentele aflate pe ordinea de zi in forma in care au fost propuse pentru aprobare, inclusiv modificarea statutului BCR. "Statutul BCR, modificat si completat, va fi republicat", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Peter Kisbenedek, in varsta de 42 de ani, a fost presedinte al Erste Bank Ungaria pana in decembrie 2006, cand a fost numit director financiar si membru in comitetul director al grupului Erste.

Chrisrtian Coreth a intrat in conducerea BCR pe 12 octombrie, odata cu ceilalti reprezentanti numiti de Erste Bank - Andreas Treichl, Manfred Wimmer si Herbert Juranek - ca urmare a finalizarii transferului pachetului majoritat de actiuni al liderului pietei bancare romanesti catre banca austriaca. El si-a dat demisia la inceputul acestui an, ca urmare a unor probleme de sanatate.

Ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor (AGA) extraordinare de miercuri cuprindea si modificarea si completarea actului constitutiv al bancii si realizarea unei emisiuni de titluri in lei pe piata internationala de capital. Titlurile ar urma sa fie "de tipul program MTN" (medium term note - obligatiuni pe termen mediu).

Conducerea BCR a dat de inteles, in noiembrie 2006, la finalizarea unei emisiuni de obligatiuni in urma careia a atras 242,8 milioane lei (69,2 milioane euro) de pe piata romaneasca de capital, ca urmatoarele emisiuni vor fi realizate in strainatate. "Avand in vedere costurile extrem de ridicate ale pietei de capital din Romania, precum si ceea ce ar putea sa insemne o oarecare lipsa de interes a operatorilor locali ori o lipsa de performanta a capacitatilor de vanzare ale acestora, este foarte probabil ca vom continua sa structuram si sa emitem astfel de instrumente de plasament, urmand insa ca emiterea sa o facem pe piata internationala", a declarat, in urma cu doua luni, vicepresedintele executiv al BCR, Dan Bunea.

Tot miercuri a avut loc si o AGA ordinara, care continea pe ordinea de zi aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al BCR pentru anul 2007, stabilirea remuneratiei pentru membrii consiliului de supraveghere al bancii si aprobarea constituirii unor provizioane nedeductibile fiscal.

BCR face parte din grupul financiar austriac Erste Bank, si avea, la sfarsitul anului 2006, active de 45 miliarde lei (13,3 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 26,2%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Reteaua bancii cuprinde, pe langa cele 477 sucursale si agentii, peste 1.300 de bancomate si 10.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

Erste a numit doi noi directori la subsidiarele din Serbia si Ungaria

Erste Bank l-a numit pe Slavko Cari in functia de vice-presedinte al subsidiarei sarbe si urmeza sa propuna actionarilor Erste Bank Ungaria sa il numeasca in aprilie pe Imre Sztan pe pozitia de director de retail la subsidiara ungara.

Erste Bank Serbia si-a marit numarul de membrii din conducerea bancii prin numirea lui Slavko Cari pe pozitia de vice-presedinte, alaturi de Sava Dalbokov, care ocupa pozitia de presedinte si de Jasna Terzi, in calitate de membru. Slavko Cari este responsabil, in prezent, de dezvoltarea afacerilor clientilor corporativi. inainte de a intra in echipa Erste Bank Serbia, Cari a fost director financiar la una dintre cele mai mari companii de brokeraj si investitii din Serbia, Synergy Capital.

Imre Sztan urmeaza sa ocupe pozitia de director de retail si membru in consiliul de administratie al Erste Bank Hungary, in locuind-o pe Bernadett Ttrai, care urmeaza sa paraseasca banca la sfarsitul acestei luni. Numirea lui Sztan va fi supusa aprobarii actionarilor la adunarea generala a acestora din aprilie. Imre Sztan ocupa de doi ani pozitia de director al diviziei de management strategic la Erste Bank Ungaria si are o experienta in cadrul grupului Erste Bank de zece ani.

Erste Bank este prezent in Romania prin Banca Comerciala Romana (BCR), iar actionarii acesteia l-au numit miercuri pe Peter Kisbenedek, fostul presedinte al subsidiarei din Ungaria a Erste Bank, in functia de membru in consiliul de supraveghere al BCR, in pozitia ramasa libera dupa aprobarea revocarii lui Christian Coreth.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri