Membrii Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC) au ales un nou consiliu de administratie, care va fi condus de presedintele SAI Muntenia Invest SA, Petre Pavel Szel, ca urmare a expirarii mandatului vechiului consiliu, potrivit unui comunicat remis NewsIn de patronatul fondurilor

Consiliul nou ales este compus din Roxana Magui, director BRD-SG, Mihail Ion, presedinte Societatii de Administrare a Investitiilor (SAI) Raiffeisen Asset Management SA, Costel Ceocea, director general adjunct SIF Moldova, Radu Hanga, director general BT Asset Management SA, Cosmin Paunescu, director general KD Investments Romania SA, Dorin Danescu, presedinte SAI STAR Asset Management SA, iar presedinte al Consiliului de Administratie al UNOPC a fost ales Petre Pavel Szel, presedinte al SAI Muntenia Invest.

Patronatul fondurilor de investitii a premiat, pe 20 februarie, fondurile cu cele mai bune randamente. UNOPC a acordat Societatiii de Investitii Financiare Oltenia, SIF 5, premiul pentru cel mai mare pret de inchidere din 2006 si cea mai mare valoare unitara a activului net. SIF Oltenia a incheiat anul 2006 cu o valoare unitara a activului net (VUAN) de 3,34 lei. Ultima cotatie a SIF Oltenia a fost de 3,53 lei pe titlu.

Cea mai buna performanta din intreaga industrie a fondurilor deschise de investitii (FDI), de 31,2%, a fost obtinuta de BT Invest. Cel mai bun randament in cadrul FDI de obligatiuni a fost de 12,5%, inregistrat de Orizont, fond administrat de Certinvest. La categoria fondurile mutuale de actiuni, cel mai bun randament, de 29,4% a revenit FDI Active Dinamic, administrat de SAI Swiss Capital Asset Management SA.

FDI Simfonia 1, administrat de SG Asset Management, a avut cea mai buna performanta la categoria fondurilor monetare, cu un randament de 5,9% in 2006. La categoria fondurilor diversificate, cel mai bun randament in anul trecut, de 18,4%, a fost obtinut de FDI Transilvania, administrat de Globinvest.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia vor face legea la Biofarm