Premierul Ludovic Orban a declarat că România va avea un deficit bugetar "între cele mai mici la nivel european", chiar dacă acesta va ajunge la 8,5-8,6% în urma rectificării bugetare.

"Evident că va creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6%. Daţi-mi voie, în schimb, să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european. Sigur că alte ţări sunt în alte situaţii, Germania de exemplu nu a mai înregistrat deficit în ultimii 10 ani şi îşi poate permite un deficit mai mare. România, în schimb, a avut deficite succesive a trebuit să se împrumute, cei dinaintea noastră s-au împrumutat de multe ori mai scump din cauza lipsei de credibilitate şi sustenabilitatea unui deficit bugetar mai mare este extrem de dificilă", a declarat premierul, conform Agerpres.ro.

El a spus că rectificarea bugetară va fi adoptată în şedinţa de vineri a Guvernului, "dacă avem îndeplinite condiţiile".

Premierul se află, vineri, în judeţul Dolj, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Primul punct al vizitei a fost pe şantierul drumului expres Craiova - Piteşti, Tronsonul 1, unde a fost verificat stadiul lucrărilor. Premierul a vizitat şi Fabrica de Avioane Craiova, unde a participat la semnarea contractului "Revitalizarea şi modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configuraţia IAR 99 SN".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri