Consultantul fiscal Gabriel Biriș este de părere că pensiile pot fi crescute, însă urmând o ”ordine firească”, care ar duce ca această majorare să fie făcută ”prin muncă”.

”Pot fi crescute pensiile? Da, dar nu punând carul înaintea boilor”, precizează Biriș într-o postare pe Facebook, în care adaugă faptul că ordinea firească ar fi următoarea:

- investim în capital uman, adică în educație, în special în creșe și grădinițe(fără de care nu putem vorbi nici de stimularea natalității).
- investim în capital uman, adică în educație, în special în creșe și grădinițe)fără de care nu putem vorbi nici de stimularea natalității).
- investim în infrastructură.
- stimulăm investițiile(nu prin scutiri de impozite, ci prin infrastructură și servicii publice de calitate).
- creăm locuri de muncă bine plătite.
- creștem veniturile din CAS (prin creșterea numărului de locuri de muncă, dar și prin creșterea venitului mediu).

”Numai așa poți crește pensiile. Prin muncă. Asta se numește solidaritate intergenerațională”, este de părere Gabriel Biriș.

Acesta acuză guvernele care s-au perindat până în prezent pe la Palatul Victoria că au făcut exact pe dos. Au tăiat de la investiții ca să crească pensii, ajutoare sociale, alocații, creând datorii pe care apoi le tot rostogolesc.

”Sper ca lucrurile să se schimbe și să nu ne mai certăm pe pielea ursului din pădure. Munca, mai ales munca eficientă și bine plătită, care nu poate fi decât prin investiții în capital uman, în infrastructură și servicii publice de calitate, este singurul mod în care pensiile pot crește fără să ne nenorocim ca nație(mai rău decât am făcut-o până acum!)”, concluzionează consultantul fiscal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri