TBI Bank continuă să abordeze categorii de clienți și segmente mai puțin disputate de băncile tradiționale și lansează în toamnă o aplicație de tip "Cumpără acum, Plătești mai târziu", pentru persoanele care nu își doresc însă un card de credit pentru a plăti produsele în rate.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Future Banking meets retailArena de către Kostas Tovil, Senior Vice President, Merchant Solutions la TBI Bank, care a precizat că în prezent produsul este in beta testing.

Conform managerului TBI, este un produs similar cu cel al Affirm din Statele Unite, adică o alternativă la cardurile de credit emise de băncile tradiționale. TBI Bank a identificat nevoia clienților care vor să cumpere produse din zona de fashion, beauty sau chiar jucării în rate, dar nu au sau nu vor să își facă un card de credit.

"Este un produs care nu are la bază un card și asta este frumusețea lui. Îți permite să împarți în rate o achiziție fără să ai nevoie de un card. Vizăm persoanele care nu au un card de credit sau cei care au un card, dar la anumiți retaileri nu îl pot folosi pentru plata în rate", a subliniat Kostas.

Vicepreședintele TBI Bank estimează că lansarea oficială va avea loc în septembrie sau octombrie, banca urmând să adreseze atunci parteneri noi din retail, precum magazinele de fashion, beauty, jucării sau încălțăminte.

Tot în toamnă, în trimestrul 4, TBI Bank va lansa și identificarea biometrică a noilor clienți, încercând astfel să simplifice procesul de înrolare și creditare la distanță. Soluția biometrică de KYC va fi complementară celor folosite în prezent. Astfel, clienții vor avea posibilitatea de a sări peste procesul de identificare live, prin video, apelând la soluția biometrică. Totuși, dacă TBI va considera necesar, în cazul anumitor clienți clasificați în categoria de risc ridicat, banca poate cere în continuare identificarea video.

Kostas Tovil a participat la conferința Future Banking meets retailArena powered by Mastercard și cu sprijinul Altex, Credex și TBI Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri