Cotatiile euro pentru luna septembrie au scazut de la 3,50 la 3,45 lei in ultima luna pe bursa din Sibiu, iar brokerii se asteapta ca in urmatoarea luna sa scada in continuare din cauza volumului mare de valuta aflat, in prezent, in piata.

"Pentru septembrie tranzactiile au fost realizate la 3,4500 lei/euro, fata de 3,5000 lei/euro la inceputul lunii si 3,4700 lei/euro in urma cu doua saptamani", se arata in comunicatul Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri din Sibiu (BMFMS).

Cotatiile derivativelor euro/leu au avut o evolutie linistita, identica cu cea de pe piata valutara, spun brokerii. Mentinerea leului pe un trend ascendent, datorita cantitatii mari de valuta din piata si perspectivele scaderii spre pragul de 3,33 3,35 lei, pana la sfarsitul lui martie, a impus o stare de prudenta din partea investitorilor, a spus un broker.

Pentru finalul lunii martie tranzactiile au fost realizate la 3,3950-3,4000 lei/euro, iar pentru iunie preturile de cotare au fluctuat intre 3,4050-3,4199 lei/euro.

Cele mai cautate derivative au fost cele pe Societatile de Investitii Financiare (SIF), iar numarul contractelor pentru scadentele indepartate a crescut. Astfel, SIF 2 a fost tranzactionat pentru sfarsitul anului la 3,4700-3,5101 lei/euro, iar SIF 5 la 3,7700-3,8300 lei/euro.

Lichiditatea produselor derivate de la Sibiu a fost destul de mare spre sfarsitul acestei luni, fiind tranzactionate aproape 98.000 de contracte futures si options.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri