Motivul care a stat la baza propunerii de inlocuire este faptul ca Ernst & Young Assurance Services SRL a fost auditorul financiar al bancii timp de patru ani, in conditiile in care uzantele internationale prevad inlocuirea periodica a auditorului.

KPMG Audit SRL si KPMG Romania SRL este noul auditor financiar al Bancii transilvania, precum si al companiilor membre ale Grupului Financiar Banca Transilvania, pentru urmatorii trei ani.

in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) a fost aprobata modificarea si completarea, in mare parte, a actului constitutiv. Conform hotararii actionarilor, pentru ca adunarile generale sa fie valabile, prezenta actionarilor trebuie sa reprezinte cel putin 35% din capitalul social, hotararile urmand sa fie luate cu majoritatea voturilor detinute de actionarii prezenti sau reprezentati.

Citeste si:

Banca Transilvania este o institutie financiara cu reprezentare nationala, avand in prezent 346 de unitati si aproximativ 4.500 de angajati. Cu o cota de piata de 4,7%, Banca Transilvania se afla in topul primelor zece banci din Romania, in functie de active. Este prima institutie bancara din Romania cotata la BVB, in anul 1997. Activitatea bancii este organizata pe trei linii de afaceri: persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si companii mari.