Incepand din 21 februarie 2007, Comitetul Executiv al BCR este integral constituit este condus de Nicolae Danila, ca presedintele Executiv si are ca membrii pe Dan Bunea, vicepresedinte executiv, responsabil cu departamentul Trezorerie si Piete de capital, Jean Andronie, vicepresedinte executiv pentru Corporate Banking, Oana Petrescu, vicepresedinte executiv pentru Operatiuni, Martin Őkopek, vicepresedinte executiv, Retail & Private Banking si Helmuth Hintringer, vicepresedinte executiv, Financiar si riscuri.

Helmuth Hintringer, 56 de ani, s-a nascut in Neufelden, Austria si, pana la venirea in BCR, a ocupat pozitia de membru al Consiliului (Chief Financial Officer, sef risc) al Erste Bank Ungaria, a informat comunicatul. Anterior, Hintringer a mai detinut anterior functia de Director general al diviziei resurse la Erste Bank Ungaria - responsabil cu activitatea de risc, resurse umane, audit intern, juridic, marketing si dividende, CEO al GiroCredit Schweiz AG, CEO al Sparkassen Holding si Director general la Chase Manhattan Bank Austria. Domnul Hintringer are peste 30 de ani de experienta in cadrul Grupului Erste Bank.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de aproape 12 miliarde de euro. Banca are in prezent 474 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM ľ peste 1.300 si aproape 9.900 de POS.