Bursa de Valori Bucuresti a aprobat listarea companiei Turism Felix Oradea, la categoria a doua, a declarat presedintele Broker Cluj, Pentru Prunea.Societatea Turism Felix din Oradea si-a majorat capitalul cu 4,751 milioane lei, la 24,807 milioane lei, in urma unei oferte publice primare inainte de listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit unui comunicat al companiei din septembrie anul trecut, informeaza NewsIn.

Societatile de turism balnear la care SIF Transilvania detine pachetul majoritar de actiuni ar putea fuziona, intr-un interval de circa trei ani, in scopul cresterii competitivitatii pe piata turismului balnear, declara, in octombrie 2006, directorul general adjunct al SIF Transilvania, Floriean Firu. Fuziunea sau integrarea societatilor de turism balnear detinute de SIF Transilvania ar urma sa fie facuta in scopul asigurarii unei mai mari competitivitati pe piata turismului balnear, a mai precizat Floriean Firu.

Oferta de vanzare a fost lansata pentru a majora capitalul social in vederea listarii la Bursa, iar banii vor fi utilizati pentru continuarea investitiilor in companie. Oferta intiala prevedea vanzarea a 77 milioane de actiuni, din care au fost subscrise doar 47,51 milioane de titluri, restul de 29,48 milioane de actiuni fiind anulate.

Oferta de vanzare a actiunilor s-a desfasurat in doua etape. Prima etapa,desfasurata intre 10 iulie si 8 august, a fost destinata actionarilor inscrisi in registrul actionarilor la data de 21 iunie 2006. Cea de-a doua perioada de subscriere a avut loc intre 9 august si 18 septembrie, fiind deschisa tuturor investitorilor.

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri), detin aproape integral capitalul social al companiei care administreaza statiunea balneara Felix din Oradea. SIF 3 Transilvania este actionarul majoritar cu un pachet de 63,40% din titlurile societatii, urmat de SIF 5 Oltenia cu 16,42%. Celelalte trei SIF-uri detin sub 5% fiecare din actiunile Turism Felix Oradea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Provizioanele au “mușcat” serios din profitul ING România în primul trimestru
Setari Cookie-uri