Pandemia COVID-19 a dus la schimbări majore în stilul de viață al românilor, atât la nivel de comportament al consumatorului, cât și din punct de vedere al digitalizării. Ca urmare, creșterea plăților online și a celor făcute unui portofel electronic (digital wallet) a fost masivă în ultimele luni, a declarat Radu Ionescu, CEE Product Lead, Digital Payments and Cyber & Intelligence Solutions – Mastercard, în cadrul conferinței Future Banking 2020 organizată de wall-street.ro.

”Băncile au deschis procesul de digitalizare iar românii s-au deschis către acestea. Românii s-au indreptat tot mai mult spre alternative de plată în detrimentul plăților cash, cardul fiind, desigur, una dintre optiuni. In acest context Mastercard a aliniat 41 de piețe și a marit limita CVM (Cardholder Verification Method), adică deținătorii de carduri au putut face tranzacții de până la 200 de lei fără a fi necesară introducerea PIN-ului”, a menționat Radu Ionescu.

Potrivit acestuia, în luna iunie 2020, plățile realizate prin soluții de mobile wallet în România au crescut cu 26% față de mai 2020. ”Este o creștere masivă pentru România. Avem tot mai mulți jucători mari și mici care intră pe acest segment. De asemenea, numărul utilizatorilor care plătesc online a crescut cu o treime față de anul trecut, iar la mastercard rata de adopție s-a dublat”, a mai adăugat Ionescu.

Acesta a încurajat utilizatorii să adopte măsuri de prevenție a fraudelor online, mai ales în noul context dominat de digitalizare.

”Noi facem eforturi permanente să oprim fraudele prin introducerea unor noi standarde și prin inovații tehnologice. Totuși, un element cheie se află în mâna consumatorilor, care trebuie să adopte măsuri preventive, sa nu dea click pe linkuri pe care nu le cunosc și să își verifice constant contul curent pentru a identifica tranzacții ciudate. Îi încurajăm să își activeze alertele push în aplicațiile bancare mobile pentru orice tranzacție efectuată”, a concluzionat reprezentantul Mastercard.

Radu Ionescu a fost prezent la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank România (innovation partner), ING Tech (gold partner), Mastercard (gold partner), Smart Fintech (gold partner), BCR România (gold partner), Temenos (gold partner), Tremend (gold partner), Raiffeisen Bank România (gold partner), First Bank (silver partner), Elevator Lab (silver partner), Banca Transilvania (silver partner), Namirial Group (silver partner), Fintech OS (silver partner), CEC Bank (silver partner), iFactor (silver partner), Modex (silver partner), Info Cert (silver partner), Twispay (silver partner), Prime Dash (silver partner), Beez (silver partner), Citi (silver partner), Inform (sponsor) și Alpha Bank (sponsor).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri