Mindbank vrea sa isi majoreze capitalul social pana la 116 milioane lei (circa 34 milioane euro) si sa isi schimbe numele in ATE Bank Romania, dupa numele noului sau actionar majoritar, a anuntat banca in Monitorul Oficial.

Pentru majorarea capitalului social, de la de la 47,82 milioane lei pana la 116 milioane lei, banca ar urma sa foloseasca rezervele constituite din profitul net din 2006 in suma de peste 1,93 milioane lei si noile aporturi in numerar in valoare de 66,24 milioane lei, la care vor putea subscrie persoanele ce vor figura in registrul actionarilor la 28 februarie 2007, proportional cu numarul actiunilor pe care le detine fiecare, potrivit NewsIn.

Mindbank si-a convocat actionarii sa participe la adunarea generala a acestora pe 29 martie, iar pe ordinea de zi a sedintei se va afla si aprobarea situatiilor financiare pentru anul 2006, pe baza rapoartelor prezentate de consiliul de administratie si de auditorul financiar si fixarea dividendului.

Tot pe ordinea de zi mai figureaza anuntarea actionarilor despre renuntarea la mandatul de administrator de catre Ioan Vaida si la mandatul de administrator, a pozitiei de presedinte al consiliului de administratie si a celei de presedinte al comitetului de directie de catre Ioan Prundus si alegerea altor doua persoane in loc. Alina Pascu va fi propusa pentru functia de administrator de actionarul majoritar, ATE Bank. Actionarii vor trebui sa mai hotarasca in legatura cu numirea societatii Ernst&Young in calitatea de auditor financiar al bancii si cu aprobarea programului principalelor actiuni pentru anul acesta.

Agricultural Bank of Greece (ATE Bank) controleaza, in prezent, 69,01% din capitalul social al Mindbank,in calitatea de actionar majoritar al acesteia, iar 20,20% din actiunile bancii romanesti sunt detinute de Uniunea nationala a Cooperatiei Mestesugaresti (UCECOM) Bucuresti. Restul actiunilor este detinut de alte persoane fizice (4,93%) si firme (5,86%). Mindbank controla, la sfarsitul anului trecut, 0,20% din piata bancara romaneasca dupa active, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri