Banca Comerciala Romana (BCR) a inregistrat anul trecut un profit de 254,2 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 43% comparativ cu 178,1 milioane de euro inregistrati in 2005, potrivit datelor publicate astazi de banca-mama, Erste Bank.

"Rezultatele subsidiarei romanesti, BCR, reprezinta in mod particular o satisfactie deosebita. Profitul net pe care aceasta l-a inregistrat, inainte de cheltuielile pentru procesul de restructurare, a crescut cu aproape 38% ajungand la 254 milioane euro", a declarat presedintele executiv al Erste Bank, Andreas Treichl.

"In vederea succesului grupului nostru mentinerea unui profil de risc echilibrat ramane una dintre principalele noastre prioritati. In urma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, 95% dintre cei aproape 16 milioane de clienti pe care ii avem, se afla in acest moment in cadrul reglementat de normele Uniunii Europene", a mai spus acesta.

BCR, cea mai mare banca din sistem, a anuntat luni ca intentioneaza sa investeasca in jur de 200 de milioane de euro pana in 2009, printre altele pentru extinderea retelei teritoriale de la 478 de unitati la aproximativ 700 si deschiderea a peste 50 de centre de afaceri destinate intreprinderilor mici si mijlocii.

BCR se asteapta pentru 2007 la crestere a profitului cu 62% si a activelor cu 31% fata de nivelurile inregistrate in 2006, ca urmare a sporirii eficientei activatii prin aplicarea standardelor grupului Erste Bank AG, potrivit presedintelui executiv al bancii, Nicolae Danila.

Potrivit datelor bancii centrale, activele BCR au crescut cu 36,77% in 2006 fata de anul anterior, de la 32,96 miliarde lei (8,96 miliarde euro), pana la 45,08 miliarde lei (13,3 miliarde euro). BCR, care controleaza peste un sfert din piata bancara romaneasca si-a urcat cu 0,47% cota de piata in 2006, de la 25,73%, cat avea in 2005, pana la 26,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri