ING Asigurari de Viata isi propune in 2007 o crestere cu 15% a primelor nete subscrise , dar estimeaza un profit mai mic decat in 2006, din cauza investitiilor pe piata pensiilor, a spus directorul companiei, Bram Boon.

ING Asigurari de Viata va investi, in 2007, circa un milion euro in promovare si marketingul produselor de pensii private facultative, a declarat, miercuri, directorul companiei, Bram Boon.

"in ceea ce priveste fondurile de pensii private obligatorii, investitia va fi mai mare, insa planul de afaceri nu a fost, inca, definitivat, caci nu au fost fixate, inca, prin norme, toate costurile implicate de intrare pe acest segment de piata", a adaugat Bram Boon.

Oficialii ING au mai spus ca la pilonul III de pensii vor activa pe piata, prin intermediul societatii de asigurari, ING Asigurari de Viata, iar la pilonul II vor infiinta o noua societate in cadrul grupului.

ING Asigurari de Viata a inregistrat, in 2006, un profit brut de 41,8 milioane lei (12,36 milioane euro), in crestere cu 21,3% fata de 2005 si un venit net din prime de asigurare de 434 milioane lei (128,34 milioane euro), cu 11% mai mult decat in anul anterior, a anuntat, miercuri, compania.

Veniturile totale ale ING Asigurari de Viata au atins, in 2006, valoarea de 541,8 milioane lei (160,21 milioane euro) cu 9,7% mai mult decat in 2005. Cota de piata a ING Asigurari de Viata a ajuns, anul trecut, la 41,2%.

"Cresterea cu 11% a primelor nete de asigurare reprezinta un ritm de trei ori mai mare decat cel al cresterii pietei asigurarilor de viata in 2006", a spus, miercuri, directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon. "Acest rezultat a fost determinat, in mod special, de vanzarile de protectie, care au crescut de cinci ori fata de 2005, precum si de planurile de pensii, care au inregistrat, la randul lor, o crestere cu 50% in 2006 fata de anul precedent".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Viitorul este în cloud! Sunt și băncile pregătite să facă acest pas?
Setari Cookie-uri