Operatiunile de finantare pe termen lung a platii facturilor firmelor (factoring) ale Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD)-Group Societe Generale SA au crescut puternic in 2006 pana la 1,12 miliarde lei (328 milioane euro), datorita maririi numarului de clienti.

BRD SocGen a realizat anul trecut operatiuni de factoring de 1,12 miliarde lei (328 milioane euro), in crestere cu 152% fata de anul 2005, a aunutat banca. in urma rezultatelor obtinute, BRD estimeaza o cota de peste 42% dintr-o piata de factoring evaluata la 750 milioane euro.

Factoringul intern a crescut in 2006 cu 171%, la 818,8 milioane euro, iar cel de import, a crescut de peste sapte ori in 2006 fata de anul anterior. Numarul clientilor care au apelat anul trecut la serviciile de factoring ale BRD SocGen a fost de 408, cu 126% mai mare fata de anul 2005. Aceasta cifra corespunde unui numar de peste 800 debitori si peste 155.000 de facturi administrate.

in prezent, pe piata romaneasca, bancile care ofera servicii de factoring sunt BCR, ING Bank (prin ING Commercial Finance), UniCredit, Raiffeisen Bank, ABN Amro Bank, Romexterra, Compania de Factoring (detinuta de Banca Transilvania si Intermarket Bank).

Factoringul reprezinta o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor, prin care se creeaza un avantaj competitiv pentru companii, in special pentru IMM-uri. Apare, astfel, posibilitatea cresterii cifrei de afaceri sau, dupa caz, a realizarii de investitii; de asemenea, factoringul dezvolta flexibilitatea firmei de a-si asuma termene de plata variate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri