FintechOS, startup global de tehnologie pentru domeniul financiar-bancar anunța un parteneriat cu certSIGN, furnizor de servicii de încredere și emitent de certificate calificate, ceea ce va permite înrolării la distanță a clienților sau creditarea digitală prin semnătură electronică.

Astfel, băncile au posibilitatea să verifice de la distanță identitatea clienților, să le prelucreze informațiile, dar să și deruleze în mediul digital operațiunile pentru persoane fizice și IMM-uri – de la înrolarea de clienți noi până la semnarea electronică, cu aceeași valoare ca și semnătura olografă, a documentelor necesare pentru produse de creditare.

"Elementul de noutate pe care îl oferă soluția creată de FintechOS și certSIGN constă în faptul că procesul digital este echivalent cu prezența fizică a clientului la sediul băncii. De asemenea, soluția asigură condiția obligatorie de identificare a non-clienților și clienților noi, precum și pe cea de a crea premisele semnării electronice cu valoare legală – fie că e vorba de operațiuni simple, precum înrolarea (onboarding-ul) sau creditarea pentru persoane fizice și IMM-uri", se arată în comunicatul transmis de FintechOS.

Odată ce clientul este identificat și înrolat, acesta poate interacționa exclusiv digital cu banca, semnând electronic, cu valoare legală, toate documentele

"Parteneriatul nostru cu certSIGN este foarte relevant în condițiile actuale. Extindem opțiunile de servicii de încredere deja integrate în soluțiile FintechOS pentru ca fiecare instituție să aleagă în funcție de politica internă și cerințele de conformitate aplicabile", a declarat Todi Pruteanu, Director pentru Parteneriate în cadrul FintechOS.

Compania se așteaptă ca interacțiunile digitale, care au accelerat puternic în pandemie, să devină o tendință ireversibilă.

"În contextul actual, digitalizarea proceselor de business joacă un rol foarte important nu doar în ceea ce privește timpul, ci și în ceea ce privește sănătatea populației. Soluția pe care am reușit să o dezvoltăm și ulterior să o implementăm la OTP Bank, cu ajutorul partenerului FintechOS, este în acord cu Regulamentul European eIDAS și oferă posibilitatea clienților de a se identifica și a semna documentele, ca și cum ar fi prezenți fizic la sediul băncii", a declarat și Adrian Floarea, CEO al certSIGN.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri