Cota de piata a Erste Bank ar putea creste la 30% in Romania, deoarece subsidiara sa, Banca Comerciala Romana (BCR) domina piata si are peste deja 500 de filiale amplasate in intreaga tara, a spus, miercuri, la conferinta de presa, directorul executiv al Erste Bank, Andreas Treichl, citat de NewsIn.

"Cresterea cotei de piata a Erste Bank in Romania se va produce in contextul in care estimam ca situatia unor concurenti ai nostri din piata romana, cum ar fi CEC va continua sa se inrautateasca", a estimat Andreas Treichl, la conferinta de presa organizata cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare ale Erste Bank pe 2006.

Directorul executiv al Erste Bank considera ca banca ar putea ajunge sa aiba peste o mie de unitati bancare in Romania, dar acest lucru nu este necesar, "deoarece Erste Bank nu vrea sa mai deschida filiale mari in Romania, ci, mai degraba multe si mici, pe modelul SocGen".

intrebat daca proiectul de extindere al Erste Bank in Romania va afecta institutia bancara la nivel de costuri, Treichl a raspuns negativ.

"Piata bancara din romania nu este supraaglomerata, chiar tinand cont de extinderea rivalului nostru BRD", a adaugat Triechl.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Wimmer, BCR: Bancile vor fi fortate sa dea credite in lei
Setari Cookie-uri