IMM-urile pot obtine fonduri nerambursabile de 50.000 euro

Intreprinderile mici si mijlocii pot obtine in 2007 fonduri nerambursabile de maximum 50.000 euro printr-un program de sustinere a investitiilor de modernizare si retehnologizare derulat de Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC).

Potrivit Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatieprogramul beneficiaza de un buget de 50 de milioane de lei si are ca scop sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile nou-infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) implicate in sectoarele economice prioritare.

"Vor fi sustinute, prin alocatii financiare nerambursabile, de maximum 50.000 euro, investitii realizate de beneficiarii eligibili, in procent de pana la 60% din valoarea proiectelor, la care se adauga un credit de 25% din contravaloarea totala, contributia intreprinzatorilor acceptati fiind de 15%", arata un comunicat al ANIMMC, potrivit NewsIn.

Finantarea nerambursabila poate fi utilizata atat pentru achizitionarea de terenuri, cladiri, masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport de marfuri, brevete de inventie, licente, cat si pentru constructia, reconstructia, extinderea sau modernizarea de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii.

Potrivit Legii 346/2004 in conformitate cu prevederile art. 26 alin. (3) , pentru selectarea institutiei financiare prin care se va derula linia de creditare, ANIMMC va incheia protocoale de colaborare cu institutii de drept privat, ce vor stabili mecanisme de finantare a investittilor facute de intreprinderile nou infiintate si de microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a IMM-urilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
ING face o nouă incursiune în afara bankingului și lansează DealWise
Setari Cookie-uri